Nitroretard

Citeste prospectul medicamentului Nitroretard si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Insuficienta coronariana cardiaca. Angina pectorala

Antianginos.

Compozitie: 1 capsula contine: Trinitroglicerina (nitroglicerina) in spansule cu actiune prelungita 2,5 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica: Nitroretard contine drept substanta activa nitroglicerina sub forma de spansule cu actiune prelungita. Eficacitatea sa nu se rezuma la 15-20 min, ci continua 10-12 ore dupa administrare.

Astfel nitroglicerina continuta in Nitroretard devine in noua sa forma galenica, dintr-un medicament pentru tratamentul simptomatic al crizei de angina, un agent de prevenire al crizei. Utilizarea (sublingual) a nitroglicerinei - ca medicament pentru tratamentul imediat al crizei de angina - nu este contraindicata in cursul tratamentului cu Nitroretard.

Contraindicatii: Trebuie utilizat cu precadere in cazurile de glaucom cu unghi ascutit. De asemenea, este contraindicat in colaps cardiogen sau in infectie pneumococica toxica, anemie serioasa, presiune intracraniana crescuta, trauma a creierului, hemoragie cerebrala, hipotensiune ortostatica, miocardiopatie obstructiva hipertrofica.

Reactii adverse: Dureri de cap temporare care nu necesita intreruperea tratamentului. Este de asemenea posibil sa apara hipotensiune sau tahicardie. Rar, apar: eritem facial, ameteala, eruptie sau dermatita exfoliativa.

Interactiuni medicamentoase: Nu este permis consumul concomitent de alcool.

Mod de administrare: 1 capsula la fiecare 12 ore (dimineata si seara).

Forma de prezentare: Cutie cu 30 de capsule a 2,5 trinitroglicerina.

Producator: Faran

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Romisodin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Medicamentul se...
Citeste prospectul medicamentului Procorum Retard si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cardiopatie...
Citeste prospectul medicamentului Nifedipin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Boala coronariana,...