Novocalmin, supozitoare

Indicatii: Tratamentul simptomatic al durerii de etiologii diverse (mai ales origine spastica), al febrei ce nu raspunde la alte antipiretice.

Forma de prezentare:Sup. 300 mg; ct. x 2 folii x 3 sup.

Doze si recomandari:

Adulti: oral 0,5-1 g de 1-2 ori/zi sau inj. i.m. 2-5 ml de 1-2 ori/zi sau i.rect. 1-3 g/zi. Copii: oral 0,125-0,75 mg/zi, dupa varsta sau i.rect. 0,3-0,9 mg/zi.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la pirazolone si la AINS, antecedente de Agranulocitoza, porfirie hepatica, deficienta congenitala in glucozo 6-fosfat-dehidrogenaza.

Atentionari: Prudenta in astm bronsic, infectii frecvente ale cailor respiratorii superioare, rinite si rinosinuzite frecvente, teren atopic; interactiuni medicamentoase cu ciclosporina, alcool; sarcina si alaptare.

Reactii adverse: Leucopenie, trombocitopenie, granulocitopenie, agranulocitoza, tulburari ale functiei renale, manifestata prin oligurie, anurie, proteinurie si nefrita interstitiala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Novocalmin 300 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII...
Citeste prospectul medicamentului Ultraproct, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hemoroizi,...
Citeste prospectul medicamentului Torecan, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Greata...