Pivalone cu neomicina

Pivalone cu neomicin este un decongestionant al mucoasei nazale.

Indicatii: Medicament indicat in tratamentul de electie al starilor inflamatorii si infectioase ale rinofaringelui si sinusurilor. Tratamentul de electie al rinosinuzitelor alergice suprainfectate.

Compozitie: Pivalat de tixocortol 1,000 g, Sulfat de neomicina 340.000 U.I., Clorura de N-cetilpiridina 0,020 g, Excipient q.s.ad. 100 g. Flaconul contine 10 ml de suspensie (aproximativ 100 pulverizari).

Actiune terapeutica: Antiinflamator, antialergic steroidian de uz topic (lipist de efecte sistemice), antibacterian de uz topic.

Contraindicatii: Intoleranta la neomicina; antecedente alergice la acest produs farmaceutic; epistaxis.

Efecte adverse: La inceputul tratamentului pot surveni reactii de intoleranta locala (senzatie de furnicatura). Au fost semnalate rare reactii locale, cum ar fi senzatie de uscaciune a mucoasei nazale sau de tip alergic (manifestari locale cutanate, edem superficial al fetei si/sau mucoaselor si, in mod exceptional, laringian). Aceste reactii sunt reversibile, cedand la intreruperea tratamentului. In cazul in care survin asemenea manifestari, consultati medicul curant.

Mod de administrare: 1-2 pulverizari in fiecare nara de 2 pana la 4 ori pe zi.

Producator: Jouveinal

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pivalone este o solutie nazala indicata in rinite de diverse etiologii. Indicatii: Manifestari inflamatorii si alergice ale...
In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...