Polcortolone, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Polcortolone, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Artrite, forme grave de astm bronsic si boli alergice, afectiuni cutanate alergice, prurit, arsuri produse de razele soarelui, leucemii, boala Hodgkin, limfocolagenoze si alte colagenoze, eczeme eritemice difuze, emfizem pulmonar si sindrom nefrotic.

Compozitie: Comprimate continand 1 mg si 4 mg triamcinolon (9-alfa-Fluor-16-alfa-hydroxyprednisolone).

Actiune terapeutica: Glucocorticoid, derivat fluorurat al prednisolonului, cu proprietati antiflogistice, antialergice si antiexsudative mai puternice decat ale prednisolonului.

Folosit in doze terapeutice, nu mareste retentia ionilor de sodiu, nu produce edeme, mareste apetitul si creste greutatea corporala a pacientilor.

Contraindicatii: Forme acute ale tuberculozei cronice si infectii bacteriene acute.

Mod de administrare: Individualizat, conform indicatiei medicului. In general, 8-20 mg zilnic, oral. Dupa ameliorare, doza se reduce treptat cu cate 2 mg la 2-3 zile, pana la doza de intretinere optima sau se termina tratamentul in functie de reactivitatea pacientului. Daca sunt observate reactii alergice (ameteli, slabiciune, purpura, insomnie), se inceteaza administrarea medicamentului.

Doze marite sau administrarea prelungita a medicamentului pot cauza decalcifiere osoasa, insotita de simptome de osteoporoza. Administrarea prelungita de Polcortolon se va realiza, numai sub stricta supraveghere medicala, intrucat acesta poate produce ulcer.

Producator: Polfa - Pabianice

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Naproxen, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Osteoartrite,...
Citeste prospectul medicamentului HIDROCORTIZON, suspensie injectabila, fiole 1 ml si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare