Primalan 10mg

Citeste prospectul medicamentului Primalan 10 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: În tratamentul simptomatic al manifestarilor alergice cum ar fi: rinita (ex.: boala fanului, rinita nesezoniera), conjunctivita, urticarie.

Contraindicatii:

Acest medicament nu trebuie sa fie utilizat la copii nici in urmatoarele cazuri: Agranulocitoza cronica sau recenta (acuta, diminuare importanta a globulelor albe din sange), unele forme de glaucom (cresterea presiunii oculare), dificultatea de a urina de origine prostatica sau alta, alergie cunoscuta la antihistaminice. A nu se asocia cu I.M.A.O.

Precautii:

In cazul aparitiei sau a persistentei febrei, insotita sau nu de semne de infectii (angina), paloare sau de transpiratii, anuntati imediat medicul care va ingrijeste. In caz de afectiune hepatica sau pe parcursul unui tratament lung, consultati medicul astfel incat sa poata adapta posologia convenabila pentru ficat. Folosirea acestui medicament necesita un aviz medical. La persoanele in varsta: predispuse la constipatie sau la somnolenta si/sau care prezinta tulburari ale prostatei. In caz de epilepsie anuntati medicul inainte de a lua acest antihistaminic. Evitati expunerea indelungata la soare in timpul acestui tratament.

Sarcina si alaptare: Sarcina: Este de preferat sa nu se utilizeze acest medicament in timpul sarcinii. Daca descoperiti ca sunteti insarcinata in timpul tratamentului, consultati medicul. El va aprecia necesitatea de a mentine acest tratament pe timpul sarcinii. La sfarsitul sarcinii, dozele mari de medicament pot antrena efecte nefaste nou-nascutului. Alaptare: Nu este recomandat sa se utilizeze in timpul alaptarii.

Recomandare generala: Pe parcursul sarcinii si alaptarii, este necesar sa se ceara totdeauna avizul medicului sau farmacistului inainte de a lua un medicament. Efecte la conducatori auto si utilizatori de masini: Se atrage atentia, in special conducatorilor de vehicule si utilizatorilor de masini, asupra riscurilor somnolentei indusa de folosirea acestui medicament, mai ales la inceputul tratamentului. Acest fenomen este accentuat de consumul de bauturi alcoolice sau de medicamente care contin alcool. Este preferabil sa se inceapa tratamentul seara.

Reactii adverse:

Reactii alergice: de tip eruptie cutanata (eritem, eczeme, purpura, urticarie), edeme Quincke (urticarie cu umflarea brusca a fetei si gatului putand sa antreneze o jena respiratorie, soc anafilactic. Posibil fenomenul de sensibilizare a pielii sub efectul soarelui. Alte efecte secundare ca: somnolenta, scaderea vigilentei, mai pronuntata la inceputul tratamentului, confuzie, halucinatie, uscaciunea gurii, tulburari de vedere, retentie de urina, constipatie, plapitatii cardiace. Mult mai rar, semne de excitatie (agitatie, nervozitate, insomnie).

Compozitie:

Mekitazina 10 mg. Excipienti: Lactoza monohidrata, amidon de porumb, guma arabica, silice coloidala anhidra, talc, carboximetilamidon sodic, stearat de magneziu, q.s.p. pentru un comprimat divizabil.

Administrare:

Oral. Conform prescriptiei medicului. Comprimatele de 10 mg nu se administreaza la copii. Adultii: 10 mg/zi in una sau doua prize, sau un comprimat seara sau 1/2 comprimat dimineata si seara.

Doza: 10mg

Ambalaj: Cutie x 1 blist x 14 compr.; (3 ani)

Firma producatoare: LAB. PIERRE FABRE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xylometazolinum si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Coriza, rinita...
Citeste prospectul medicamentului Uvofed si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite acute...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...