ProVisio cu luteina, comprimate

Citeste prospectul medicamentului ProVisio cu luteina, Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Supliment nutritiv pentru prevenirea bolilor de civilizatie ale ochiului, degenerescenta maculara, cataracta, pentru soferi, preventia împotriva iradierii – de la lumina intensa, monitorul PC si TV.

Compozitie si Mod de Prezentare

30 de comprimate pentru supt cu luteina, zeaxantina, extract de afine, vitamina E si seleniu

Rolul luteinei:

Luteina face parte dintre antioxidantii semnificativ puternici – componenta cheie pentru prevenirea efectelor negative ale proceselor oxidative (inaintare in varsta) si ale radicalilor liberi din organismul uman. Luteina reprezinta unul dintre carotenoizii prezenti in ochiul uman. Rolul sau este foarte important de vreme ce – odata absorbit – se poate depozita in doua portiuni diferite ale ochiului:cristalin si macula – locul cu cea mai crescuta acuitate vizuala din centrul retinei.

La acest nivel, luteina actioneaza caun filtru partial absorbant al radiatiilor luminoase si astfel preintampina oxidarea la nivelul ariei de acuitate vizuala maxima retiniana si alte posibile afectari datorate luminii intense. Studiul cercetatorilor de la univesitatea din Harvard a demonstrat ca o doza zilnica de 6mg de luteina reduce degenerarea maculara senila cu 43 la suta in comparatie cu un grup de persoane care nu au primit luteina.

Studiul a demonstrat de asemenea ca in cantitati crescute, carotenoizii fac posibila cresterea concentratiilor de luteina si zaxantina in circulatia sanguina si in macula, consecutiv. Fumatorii si persoanele cu irisul deschis la culoare si cu o cantitate mai mica de luteina la nivelulzonei cu cea mai crescuta acuitate vizuala reprezinta un grup de risc pentru dezvoltarea degenerarii maculare senile.

Rolul extractului de afine

Antocianii (antocianozidele) ca si componente active ale extractului de afine, prin intensificarea regenerarii rodopsiei in bastonasele ochiului imbunatatesc de asemenea vederea crepusculara. In testarile la piloti si la soferi, extractul de antociani din afine a imbunatatit atat vederea cat si adaptarea la intuneric. Alte efecte pozitive semnificative cuprind infuentarea reactiilor antioxidante, anti-inflamatorii si anti-sclerotice. Antocianii pot de asemenea reduce permeabilitatea vaselor sanguine de calibru mic si astfel sa previna sangerarea capilara. Testele la oameni si pe tesuturile de animale indica o reducere posibila a unei permeabilitati mai crescute a vaselor sanguine la diabetici.

Rolul vitanimei E si seleniului

Vitamina E imbunatateste circulatia sanguina si impreuna cu seleniul actioneaza ca antioxidanti.

Avantaje: cura pentru o luna la un pret acceptabil, gramaj optim al continutul, cantitati mai mari fata de alte produse similare.

Mod de Administrare

Administrabil la copiii cu varsta mai mare de 3 ani, dupa consultarea cu medicul.

Administrabil la diabetici.

La adulti si adolescenti 1 tableta pe zi (de supt sau urmand indicatiile oftalmologului)

La copii cu varsta mai mare de 3 ani, ½ tableta pe zi, dupa consultarea medicului.

Pro-Visio este administrabil pe durata indelungata.

Ambalaj: 30 tablete, greutate 21 g

Producator

Unimed Pharma Slovacia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitamina E(tocoferol) este foarte importanta pentru buna functionare a organismului uman. Daca aceasta vitamina se regaseste insuficient...
Citeste prospectul medicamentului Vitamina E, capsule moi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Vitamina E Forte, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se...