Prospect Bromhexin 8 mg

Indicatii: Tratamentul simptomatic al afectiunilor cailor respiratorii implicand marirea vascozitatii mucusului: bronsita acuta si cronica, traheobronsita; bronhopneumopatii cronice obstructive, bronsiectazii; sinuzita acuta si cronica; pneumoconioze; laringite.

Compozitie: 8 mg clorhidrat de bromhexin, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica: Expectorant mucolitic. Bromhexinul fluidifica secretiile bronhice vascoase, favorizand expectoratia si atenuand tusea iritativa.

Reactii adverse: Bromhexinul este bine tolerat. Foarte rar pot aparea tulburari gastrointestinale minore: greata, inapetenta, vomismente.

Contraindicatii: Administrarea Bromhexinului bolnavilor cu ulcer gastroduodenal poate constitui un factor de agravare a evolutiei acestuia.

Precautii: Daca este necesara administrarea Bromhexinului la astmatici, acesta se va asocia cu bronhodilatatoare. Desi nu exista indicatii privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii Bromhexinului, se recomanda totusi, ca si in cazul altor medicamente, administrarea cu prudenta femeilor insarcinate, mai ales in primele 3 luni de sarcina. Femeile care alapteaza pot primi medicamentul la dozele terapeutice uzuale fara sa existe riscul unor efecte nocive.

Interactiuni cu alte medicamente: Nu au fost semnalate. Administrarea concomitenta a unor antitusive este inoportuna datorita impiedicarii expectoratiei.

Doze, mod de administrare: Adulti: 8-16 mg (1-2 comprimate) de 3 ori pe zi. Copii peste 10 ani: 4-8 mg (1/2-1 comprimat) de 3 ori pe zi. Copii intre 5 si 10 ani: 4 mg (1/2 comprimat) de 3 ori pe zi. Copii intre 1 si 4 ani: 4 mg (1/2 comprimat) de 2 ori pe zi.

Forma de prezentare: Cutii continand 1 blister cu 20 comprimate.

Conditii de pastrare: In ambalajul original, la temperatura ambianta 15-25 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Labormed Pharma

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului BROMHEXIN® 12, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Indicatii: Fluidifica secretiile traheobronsice vascoase in afectiuni acute si cronice ale cailor respiratorii. In tulburari de formare...
Citeste prospectul medicamentului sirop expectorant si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bronsita...