Retrovir, solutie injectabila

Indicatii Retrovir: preparate orale, sunt indicate pentru tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV) asimptomatici sau aflati in stadiile initiale de progresie a bolii HIV.

Forma de prezentare: capsule a 100 mg. Capsule gelatinoase dure, cu invelisul si corpul alb: opac, si cu o banda centrala albastru inchis, printate “Wellcome 100" si codate Y9C, fiecare continand 100 mg Zidovudina. Retrovir: solutie orala: Solutie orala galben: pal, cu aroma de capsuni, fara continut de zahar, continand 50 mg Zidovudina in fiecare 5 ml.

Pachetul contine o seringa pentru administrare orala de 10 ml, care trebuie adaptata la flacon inainte de utilizare si apoi inchisa cu capacul din dotare. Retrovir: Solutie injectabila 10 mg/ml.

Terapia combinata a infectiei H.I.V.: Asocierea Retrovir: Epivir trebuie luata in consideratie pentru tratamentul pacientilor adulti cu infectie HIV precoce sau avansata (limfocite CD4 < 300/mmc). Monoterapia cu Retrovir este totusi indicata ca tratament initial pentru pacientii adulti cu infectie H.I.V. care intrunesc indicatiile admise.

Doze si mod de administrare: Dozajul la adulti: Desi s-a utilizat o paleta larga de regimuri de dozare, doza obisnuita, comuna peste tot in lume este de 500 sau 600 mg/zi, divizata in 3-5 prize. Alternativ, este eficienta si doza de 1000 mg/zi, divizata in 2-4 prize. Nu se cunoaste eficienta dozelor mai reduse in tratamentul sau profilaxia disfunctiilor neurologice sau a tumorilor maligne asociate cu HIV. Dozele in terapia combinata a infectiei HIV avansate: 100-200 mg Retrovir de trei ori pe zi admininistrat concomitent cu 150 mg de Epivir** de doua ori pe zi (doza totala de 300-600 mg Retrovir/zi, doza totala de 300 mg Epivir/zi). Dozajul la copii: La copiii peste varsta de 3 luni, doza initiala recomandata este de 180 mg/m2 suprafata corporala, la fiecare 6 ore (720 mg/m2/zi). Dozele maxime nu trebuie sa depaseasca 200 mg la 6 ore. Regimul optim de dozare ramane sa fie determinat si poate fi variabil de la un pacient la altul. A fost utilizata o paleta larga de dozaje, intre 120 si 180 mg/m2 suprafata corporala la 6 ore (intre 480 si 720 mg/m2/zi). Eficienta dozajului redus in tratamentul sau profilaxia disfunctiilor neurologice sau a malignitatilor asociate cu HIV, este necunoscuta.

Pagina 1/13

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Retrovir: preparate orale, sunt indicate pentru tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV)...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare