Rubifen

Citeste prospectul medicamentului Rubifen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: este recomandat in tratamentul simptomatic de lunga durata al afectiunilor reumatice cronice (boala artrozica, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, reumatismul psoriazic, forme extra-articulare de reumatism), dar si in puseele de acutizare a acestora. De asemenea, datorita proprietatilor sale analgezice, poate fi utilizat si in tratamentul altor afectiuni dureroase.

Compozitie:

RUBIFEN 100 mg, comprimate filmate - un comprimat filmat contine 100 mg ketoprofen; RUBIFEN 100 mg, supozitoare - un supozitor contine 100 mg ketoprofen; RUBIFEN 2,5%, gel - gel continand 2,5% ketoprofen.

Doze si mod de administrare:

doza zilnica recomandata este de 200 mg ketoprofen, repartizata in 2 prize (cate 100 mg dimineata si seara). La pacientii varstnici se recomanda reducerea dozei zilnice la 100 mg ketoprofen. Existenta celor trei forme (comprimate filmate, supozitoare, gel) care se pot administra in combinatie permite alegerea variantei terapeutice optime.

Precautii:

Nu se administreaza la femei in ultimul trimestru de sarcina, nici la copiii sub 15 ani;

Contraindicatii:

contraindicatiile sunt similare pentru intreaga clasa a antiinflamatoarelor nesteroidale - pacienti alergici la ketoprofen sau la alte antiinflamatoare, pacienti cu ulcer gastric sau duodenal, sindroame hemoragice sau care prezinta insuficienta renala, hepatica sau cardiaca severa.

Mod de prezentare:

RUBIFEN 100 mg, comprimate filmate - cutie cu doua blistere a cate 10 comprimate filmate;

RUBIFEN 100 mg, supozitoare - cutie cu 2 folii a cate 3 supozitoare; RUBIFEN 2,5%, gel - cutie cu un tub de 40 g gel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului PLAQUENIL®, comprimate filmate 200 mg si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Naproxen, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Afectiuni...
Citeste prospectul medicamentului Flexen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Afectiuni reumatice,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare