Salazidin

Citeste prospectul medicamentului Salazidin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Colite ulceroase (în puseuri acute si ca tratament de întretinere); boala Crohn (numai în puseuri acute); poliartrite reumatoide si spondilartrite anchilozante.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la sulfamide si salicilati, porfirie acuta, copii sub 2 ani.

Precautii:

Inaintea instituirii tratamentului si periodic pe durata acestuia vor fi monitorizate hemograma, testele hepatice si urina.

Se administreaza cu prudenta pacientilor cu functie renala sau hepatica afectata, celor cu discrazie sanguina, astm bronsic si celor cu manifestari alergice; in cazul aparitiei unor manifestari alergice sau altor manifestari severe nedorite se recomanda intreruperea tratamentului; se administreaza cu prudenta si monitorizare stricta pentru anemie hemolitica pacientilor cu deficit de glucoza 6 - fosfatdehidrogenaza; administrarea in sarcina se face numai in cazuri de urgenta, in dozele minime eficiente; nu se recomanda administrarea in ultimul trimestru de sarcina. De asemenea se recomanda intreruperea alaptatului daca mama urmeaza tratament cu sulfasalazina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului ANTINAL si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diareele acute...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare