Silgard Vaccin

Citeste prospectul medicamentului Silgard, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Este un vaccin recombinat non-infectios, nu produce boala, pentru ca nu contine AND viral , ci particule asemanatoare virusului.

Tipurile de HPV din vaccin sunt 6, 11, 16, 18. Tipurile 16 si 18 sunt raspunzatoare de aproximativ 70% dintre cazurile de displazii cervicale de grad inalt (CIN2 si CIN3), de adenocarcinom in situ de col uterin si de aproximativ 70% dintre displaziile vulvare de grad inalt, la femeile tinere.

Tipurile 6 si 11 sunt raspunzatoare pentru aproximativ 90% din cazurile de veruci genitale.

Silgard ofera protectie de 100% impotriva contractarii HPV tulpinile 6, 11, 16 si 18.

Pentru restul tulpinilor de HPV, vaccinul nu ofera protectie.

Este un vaccin care previne leziunile cervicale de grad inalt, carcinomul cervical, leziunile vulvare de grad inalt si verucile genitale externe (condyloma acuminata).

Se adreseaza femeilor cu varsta intre 16 si 26 de ani, pentru ca s-a demonstrat imunogenitate crescuta la administrarea vaccinului in acest interval de varsta si pentru ca este intervalul cel mai expus contactarii HPV, virus care se transmite pe cale sexuala.

Imunogebitate crescuta, cu alte cuvinte eficacitate crescuta a vaccinarii, s-a demonstrat si la intervalul de varsta 9-15 ani, precum si la baietii de 9-15 ani.

La barbati, eficacitatea vaccinului nu a fost testata.

Nu s-a evidentiat protectia impotriva bolii determinate de tipurile de HPV cu care subiectii erau deja infectati, cu toate acestea subiectii care inaintea vaccinarii erau infectati cu unul sau mai multe tipuri de HPv din vaccin au fost protejati de boala clinica determinata de tipurile de HPV care nu sunt prezente in vaccin.

Nivelurile maxime de anticorpi impotriva HPV, s-au obtinut la 7 luni dupa vaccinare, au scazut in luna 24, apoi s-au stabilizat pana cel tarziu in luna 60.Perioada de observatie este in prezent limitata la 2 ani in studiile la femeile tinere si la 18 luni in studiile la adolescenti. Nu s-a stabilit durata exacta a imunogenitatii dupa o serie de 3 doze.

Compozitie si mod de prezentare

O doza 0.5 ml vaccin Silgard.

Administrare

Vaccinarea consta in 3 doze separate, 0,5 ml fiecare administrate la 0, 2 si 6 luni.

Injectarea se face intramuscular in regiunea deltoidiana a bratului, sau in regiunea antero-laterala superioara a coapsei.

Producator

Merck Sharp, Olanda

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vepacel, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vepacel este...
Citeste prospectul medicamentului Varilrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Subiecti...
Citeste prospectul medicamentului Tritanrix HepB, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vaccin...