Solutie otica cu cloramfenicol si fluocinolon

Citeste prospectul medicamentului Solutie otica cu cloramfenicol si fluocinolon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infectii bacteriene superficiale ale urechii externe, otite medii acute si cronice.

Prezentare farmaceutica: Solutie pentru uz extern continand, la 100 g, cloramfenicol 0,5 g si fluocinolon acetonid 0,05 g (flac. cu 10 ml).

Actiune terapeutica: Antimicrobian cu spectru larg prin cloramfenicol, antiinflamator si antialergic prin fluocinolona acetonid.

Mod de administrare: Instilatii in conductul auditiv extern (dupa curatire si uscare cu vata sterila), la adulti cate 4 picaturi de 3-4 ori/zi, la copii cate 3 picaturi de 3-4 ori/zi; dupa fiecare instilatie se mentine solutia in ureche timp de 5 minute.

Reactii adverse: Rareori iritatie sau sensibilizare locala; tratamentul indelungat poate fi cauza de suprainfectii cu bacterii rezistente sau cu fungi; au fost semnalate cazuri foarte rare de anemie aplastica in conditiile aplicarii locale de cloramfenicol.

Contraindicatii: Reactiile alergice locale obliga la oprirea tratamentului; herpesul, vaccina si varicela reprezinta contraindicatii; daca infectia nu se atenueaza dupa o saptamana de tratament, se stabileste identitatea si sensibilitatea germenului patogen si se aplica chimioterapicul potrivit.

Producator: Biofarm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Gentamycin, solutie oticae si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Garasone, solutie otica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...