Spersadex, solutie oftalmica

Citeste prospectul medicamentului Spersadex, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Blefarite si conjunctivite alergice, keratite non-specifice, keratita punctata nespecifica.

Afectarea uveii anterioare cum ar fi: irita acuta si cronica, iridociclita (cu exceptia formei tuberculoase), sclerita, episclerita si oftalmia simpatica.

Compozitie

Dexametazonum disodium phosphat 0,1 g;hydroxipropilmethilcelulose 0,2 g; Benzalkonium chloride 0,01% m/v (preservative); apa distilata 100 ml.

Se gasesc sub forma de sticlute de plastic de 5 ml. Se pastreaza la temperatura de 25 C si maxim 30 zile din momentul deschiderii.

Actiune terapeutica

Dexametazona este un corticoid cu actiune antiinflamatorie, mai puternic ca prednisonul de 5-14 ori, iar ca, cortizonul si hidrocortizonul de 25-75 de ori. Administrat ca tratament local este mai solubil decat cortizonul si hidrocortizonul de 2000 de ori.

Doze si mod de administrare

1 picatura de 4 ori pe zi in fiecare sac conjunctival.

Contraindicatii

Injurii sau ulceratii ale corneei, in mod particular de origine bacteriana sau virala (herpes simplex sau herpes zona zoster), infectii purulente ale conjunctivei sau pleoapelor, tuberculoza, micozele si glaucomul.

Masuri de precautie

Folosirea indelungata a dexametazonei locale poate duce la aparitia glaucomului secundar sau a cataractei complicate. Datorita posibilitatii aparitiei abceselor, micozelor si cataractei, pacientul trebuie sa se adreseze oftalmologului daca nu apare un raspuns ocular in 48 de ore. Daca apare presiune intraoculara atunci tratamentul trebuie sa fie intrerupt.

Benzalkonium chloride poate determina modificarea permeabilitatii corneene sau ruptura epiteliului cornean, se recomanda consult oftalmologic inainte de administrare si in timpul administrarii.

Mod de pastrare:

Flacon picurator de 5 ml. Nu se va pastra la indemana copiilor.

Produs de Novartis Ophthalmics Ltd. NOVARTIS Hettlingen/Elvetia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zincometil, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Visine, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Trusopt, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare