Stodette, contraceptiv

Indicatii prospect: Stodett este un medicament folosit in  contraceptia hormonala.

Compozitie: Fiecare drajeu contine gestoden 0,075 mg si etinilestradiol 0,02 mg. Excipienti: fiecare drajeu contine lactoz&a; monohidrat 37 mg si zahar 20 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

Forma farmaceutica: Drajeuri, biconvexe, rotunde, lucioase, de culoare alba.

Doze si mod de administrare: Drajeurile sunt administrate zilnic la aproximativ aceeasi ora (daca este necesar, cu putin lichid) in ordinea tiparita pe blister. Se administreaza cate un drajeu zilnic, timp de 21 de zile consecutiv. Fiecare blister ulterior va fi inceput dupa un interval de 7 zile de pauza; in aceasta perioada apare, de obicei, o sangerare usoara. De obicei, aceasta incepe dupa 2-3 zile de la administrarea ultimului drajeu si poate sa persiste si dupa administrarea primului drajeu din blisterul urmator.

Contraceptivele orale si cancerul: In unele studii, a fost raportat un risc crescut al cancerului de col uterin la femeile care utilizeaza pe termen lung contraceptive orale combinate, dar persista controverse privind gradul in care aceasta constatare este atribuita factorilor asociati (cum sunt comportamentul sexual, incidenta infectiei cu virusul papilomului uman etc.).

Alte afectiuni: Daca este prezenta hipertrigliceridemia in antecedentele familiale ale pacientei, utilizarea contraceptivelor orale combinate cresc riscul de aparitie a pancreatitei.

Desi cresterea tensiunii arteriale este frecventa la femeile care iau contraceptive orale combinate, hipertensiunea arteriala clinica este rar intalnita. Totusi, daca apare o hipertensiune arteriala in timpul administrarii contraceptivelor orale combinate, tratamentul trebuie intrerupt si initiate masuri de scadere a tensiunii arteriale. Dupa un tratament reusit al hipertensiunii arteriale, utilizarea contraceptivelor orale poate fi reluata, daca medicul considera ca nu exista pericole.

Sfat: Nu luati aceste contraceptive orale inainte ca ele sa va fie recomandate de un medic specialist, cum este ginecologul.

Examene medicale: Evaluarea medicala a pacientelor inainte de inceperea sau reluarea tratamentului cu Stodette trebuie sa includa si antecedentele medicale personale si familiale. Sarcina trebuie exclusa. acientele care iau Stodette trebuie incurajate sa citeasca cu atentie prospectul si sa urmeze instructiunile din el. Frecventa si natura acestor evaluari trebuie sa se bazeze pe recomandari relevante si adaptate fiecarei paciente in parte.

Pacientele trebuie avertizate ca utilizarea drajeurilor nu le protejeaza de infectia HIV (SIDA) si de alte boli cu transmitere sexuala.

Perioada de valabilitate: 2 ani.

Precautii speciale pentru pastrare: A nu se pastra la temperaturi peste 30°C.

Natura si continutul ambalajului: Cutie cu blistere din PVC/Al a cate 21 sau 3x21 drajeuri.

Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor si alte instructiuni de manipulare: Medicament eliberat pe baza de prescriptie medicala.

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA:

LadeePharma Kft., 2051 Biatorbágy, Viadukt u. 12, Ungaria

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rigevidon, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Contraceptia...
Citeste prospectul medicamentului Marvelon, contraceptie orala si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Femoden, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatie: Contraceptia...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare