Thomapyrin C

Citeste prospectul medicamentului Thomapyrin C si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dureri usoare, pana la moderate si chiar puternice, de exemplu, cefalee, dureri de dinti, dismenoree; febra, inclusiv febra asociata racelilor sau proceselor inflamatorii.

Forma de prezentare: Un comprimat efervescent contine: 0,300 g acid acetilsalicilic, 0,200 g paracetamol, 0,300 g acid ascorbic.

Actiune terapeutica:

Datorita compozitiei si formei galenice - comprimate efervescente - Thomapyrin C este complet solubil in apa, iar substantele active dizolvate se absorb mai rapid si mai usor si astfel iritatia mucoasei gastrice produsa de acestea este redusa. Efectele combinatiei de substante active din compozitia comprimatelor de Thomapyrin C sunt complementare. Acidul acetilsalicilic are o actiune sigura antipiretica si antiinflamatoare.

Paracetamolul, pe de alta parte, are actiune analgezica centrala pronuntata si, in acelasi timp, are un efect direct asupra centrului de reglare a temperaturii. Vitamina C are efect stimulant asupra metabolismului, mareste raspunsul imun si imbunatateste capacitatea de reactie, ajuta la prevenirea oboselii si creeaza o baza sigura pentru actiunea analgezica a acidului acetilsalicilic. Comprimatele de Thomapirin C actioneaza rapid, sigur si sunt, in general, bine tolerate, ameliorand durerea de diferite etiologii si, in acelasi timp, o actiune antipiretica, fiind de aceea, recomandate in tratamentul simptomatic al racelilor.

Contraindicatii: Este contraindicata administrarea comprimatelor Thomapyrin C, in urmatoarele cazuri: ulcer gastric sau duodenal, afectiuni cu risc hemoragic crescut, deficienta genetica de glucozo-6 phosphat dehidrogenaza (risc de anemie hemolitica), hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre substantele active din compozitia produsului, functie renala sau hepatica grav perturbata.

Precautii: Comprimatele de Thomapyrin C vor fi folosite numai la recomandarea medicului, in urmatoarele cazuri: pacienti care beneficiaza de tratament cu anticoagulante (de exemplu derivate cumarinice, heparina), pacienti cu tendinta la alergie, astm bronsic, urticarie sau cei cu hipersensibilitate la medicamente, mai ales la salicilati, agenti antiinflamatori si analgezice de toate tipurile, pacienti cu tulburari gastrointestinale cronice, pacienti cu functie renala afectata, pacienti cu functie hepatica afectata (de exemplu in urma abuzului de alcool sau dupa hepatita), pacienti cu sindrom Gilbert, in cazul sarcinii.

Daca comprimatele de Thomapyrin C sunt luate in mod regulat in doze mai mari in perioada alaptarii, poate fi necesara intreruperea alaptarii intr-o faza timpurie. Copiiilor si adolescentilor care au maladii insotite de febra li se vor administra comprimate de Thomapyrin C numai la recomandarea medicului si numai atunci cand alte tratamente nu au avut nici un efect. Daca in cursul acestor maladii apar varsaturi continue, acestea pot fi un simptom al sindromului Reye, o maladie foarte rara care poate fi fatala si care necesita asistenta medicala imediata.

Reactii adverse: Dupa administrarea comprimatelor Thomapyrin C se pot constata urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, sangerari gastrointestinale, ocazional reactii alergice (dispnee, reactii cutanate) si, foarte rar, o reducere a numarului trombocitelor (trombocitopenie) sau a numarului leucocitelor din sange (variind, in ceea ce priveste severitatea, de la leucopenie la agranulocitoza) sau a numarului total de elemente sanguine (pancitopenie). Daca comprimatele de Thomapyrin C sunt utilizate in mod frecvent si pentru perioade lungi, pot sa apara cazuri de ulcer gastric si/sau hemoragii gastrice. In cazul in care apare melena, se va anunta medicul imediat.

Dozare, mod de administrare: In cazul in care nu exista recomandari speciale ale medicului, medicamentul se administreaza astfel: Adulti: Ca priza unica, pentru a elimina durerile usoare, pana la moderate: 1-2 comprimate efervescente; daca este necesar, aceasta doza poate fi repetata de pana la 3 ori pe zi (doza maxima zilnica recomandata: 4 comprimate efervescente).

Copii: Pentru copii de la 6 la 14 ani, priza unica este un comprimat efervescent (doza maxima zilnica recomandata: 3 comprimate efervescente). Comprimatele efervescente vor fi administrate dupa dizolvarea intr-un pahar cu apa si nu vor fi luate pe stomacul gol si, de asemenea, nu vor fi administrate pe o perioada lunga de timp sau in doze mari fara avizul medicului.

Supradozare: In caz de supradozare, aplicarea masurilor specifice in decurs de 10 ore de la ingestie (lavaj gastric, cisteina, L-metionina, pe cale orala) va reduce riscul de afectare hepatica. Tratamentul suplimentar in astfel de situatii depinde de nivelul de paracetamol in sange (mai mare de 120mcg/ml, 4 ore de la ingestie). Pentru tratament pacientii vor fi transferati imediat la o sectie specializata a spitalului.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor.

Producator: Boehringer Ingelheim

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Thomapyrin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dureri moderate...
Citeste prospectul medicamentului Zaldiar, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaldiar...
Citeste prospectul medicamentului Zaldiar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Combinand efectul rapid...