Tolmicen, pudra

Citeste prospectul medicamentului Tolmicen, pudra si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tolmicen s-a relevat ca fiind eficace in tratamentul topic al afectiunilor fungice cutanate cauzate de micelii sensibile si mai ales: piciorul atletului, epidermofitii ale pliului inghinal sau ale altor pliuri cutanate, pityriasis versicolor, tinea corporis, erythrasma.

Descriere: Tolmicen este un agent antimicotic pentru uz topic dezvoltat la Institutul de Cercetare Carlo Erba.

Principiul activ este tolciclat, corespunzand formulei chimice O-(1,2,3,4-tetrahidro-1,4-metanaftalen-6-YL)m,N-dimetiltiocarbanilat.

Microbiologie: Activitatea fungistatica si fungicida a Tolmicen a fost confirmata de studii in vitro si in vivo pe urmatoarele specii:

Tricophyton mentagrophytesMicrosporum audouini

Tricophyton rubrumMicrosporum canis

Tricophyton schoenleiniiMicrosporum gypseum

Tricophyton tonsuransEpidermophyton floccosum

Tricophyton verrucosumAspergillus niger

Tricophyton violaceumMalassezia furfur

Toxicologie farmaceutica: Tolmicen exercita local actiunea sa antifungica. Nici o alta actiune farmacologica nu a fost evidentiata in timpul si dupa administrarea generala. Nici o netoleranta locala sau generala nu s-a constatat pe animalele de laborator. Absorbtia percutanata s-a demonstrat a fi diminuata. Administrarea medicamentului pe cale orala la soarece si la iepure in cursul gestatiei nu a fost urmata de nici un efect embriotoxic sau teratogen.

Contraindicatii: In cazul cunoasterii hipersensibilitatii individuale la medicament.

Posologie si mod de administrare: 2-3 aplicatii pe zi, pe leziunile afectate de micoza. A se frectiona usor. Tratamentul trebuie continuat pe cat posibil mai multe saptamani, dupa disparitia leziunilor, si numai cu avizul medicului. Crema si lotiunea sunt indicate in formele caracterizate de o exsudare deosebit de marcata.

Lotiunea este la fel de utila in tratamentul formelor de pityriasis versicolor cu manifestari cutanate extinse. Pudra este in primul rand indicata in prevenirea recidivelor, si in special in spatiile interdigitale ale piciorului si in alte pliuri cutanate. In cazul piciorului de atlet se va utiliza Tolmicen pudra in incaltaminte si in sosete, potential habitat al miceliilor responsabile de infectie; aceasta constuie un adjuvant in tratamentele cu celelalte forme ale produsului.

Toleranta: Pe plan clinic, la pacientii tratati cu acest medicament sub diversele sale forme, toleranta locala si generala a Tolmicen este in general buna. Nu s-a constatat nici o variatie de la parametrii de laborator imputabila medicamentului. Oricum, in cateva cazuri foarte rare s-au putut observa, ca urmare a tratamentului cu Tolmicen, unul sau mai multe din urmatoarele simptome pe locul aplicarii: prurit, roseata, senzatie de arsura, deshidratare, eruptii eritemato-veziculare sau eritemato-papuloase, sau accentuarea modica a simptomatologiei clinice deja existente. Aceste manifestari sufera in general regresii spontane, iar intreruperea tratamentului nu a fost necesara decat in caz exceptional.

Precautii: Chiar daca pana acum nu s-a observat nici un semn de sensibilizare imputabila in mod cert diferitelor forme de Tolmicen, este momentul sa amintim ca uzul prelungit al medicamentelor topice poate determina fenomene de sensibilizare; daca acestea se manifesta, trebuie intrerupt tratamentul si stabilita o terapie apropriata. Aparitia unei usoare coloratii in lotiunea de Tolmicen nu modifica activitatea si tolerabilitatea produsului.

Forma de prezentare: Crema Tolmicen 1%, tub de 10 si 30 g. Lotiune Tolmicen 1%, flacon de 30 ml. Pudra Tolmicen 0,5%, flacon de 100 g.

Producator: Pharmacia & Upjohn

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tolmicen lotiune si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tolmicen...
Citeste prospectul medicamentului Tolmicen, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tolmicen...
Citeste prospectul medicamentului Catrix Pudra Cicatrizanta cu Colagen si afla pentru ce este indicat si cum se...