Trusa pentru transfuzii de sange

Citeste prospectul medicamentului Trusa pentru transfuzii de sange si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Trusa pentru transfuzii de sange este formata din:

tub flexibil din PVC pe care este montata camera de numarat picaturi; clema cu rola pentru reglarea debitului; manson de cauciuc pentru administrarea medicamentelor; ambut cu teaca la care se adapteaza acul de vena H. Trusa pentru transfuzii de sange se livreaza sterila pentru o singura utilizare. Se garanteaza sterilitatea numai in interiorul tubulaturii.

Administrarea unei transfuzii cu trusa se face in felul urmator:

1. Se ia trusa pentru transfuzii, se strange tare clema de reglare pentru a impiedica scurgerea sangelui inainte de montarea perfuziei.

2. Se fixeaza camera cu acul si filtrul de sange la punga cu sange (dupa dezinfectare cu alcool 65 iodat).

3. Se inlatura teaca ambutului si se ataseaza acul H10.

4. Se tine capatul ambutului deasupra nivelului sangelui din punga. Se desface clema si se lasa sa se scurga sangele din trusa, camera de numarat picaturi fiind tinuta in pozitie orizontala. Se coboara progresiv extremitatea tubului, pana cand tot tubul s-a umplut cu sange fara bule de aer. In acest moment se ridica la verticala camera de numarat si se inchide complet cu clema.

5. Se dezinfecteaza locul injectiei si se introduce acul in vena. 6. Se regleaza debitul perfuziei dupa indicatiile medicului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect medicament Abseamed solutie injectabila. Indicatii si mod de administare. CompozitieAbseamed este o solutie injectabila. Aceasta este...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...