Vitamina C 200, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Vitamina C 200, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Profilaxia si tratamentul scorbutului si altor forme de hipovitaminoza C: boli grave, stari febrile prelungite, infectii, interventii chirurgicale. Plagi atone, parodontoza, gingivite, stomatite, osteoporoza, fracturi, hemoragii prin fragilitate capilara, anumite forme de anemie (in asociere cu fierul sau cu acidul folic), methemoglobinemie. Surmenaj, efort fizic prelungit, astenie de primavara. Profilaxia racelii comune si a gripei.

Compozitie: Comprimate continand acid ascorbic 200 mg.

Actiune farmacoterapeutica:

Factor vitaminic cu rol in biogeneza substantei intercelulare, intervine in procesele celulare de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor; actioneaza substitutiv in starile de deficit de acid ascorbic, corectand tulburarile specifice; grabeste vindecarea plagilor, favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor, creste rezistenta capilarelor, mareste rezistenta la infectii.

Contraindicatii: Litiaza renala (tratamente indelungate cu doze mari); stari de supraincarcare cu fier, la bolnavii cu hemocromatoza, talasemie, deficit de acid folic sau la cei care primesc transfuzii de sange frecvent. Acidul ascorbic poate favoriza precipitarea sulfamidelor in urina.

Interactiuni medicamentoase: Scade efectele anticoagulantelor orale, fenotiazinelor. Accentueaza efectele adverse ale contraceptivelor orale si estrogenilor (la doza de 1 g /zi, nu la 100 mg/zi).

Reactii adverse: Rareori diaree, precipitarea oxalatilor si uratilor in urina acida.

Mod de administrare: 0,1-1 g/zi la adulti, 0,05-0,30 g/ zi la copii (in functie de varsta).

Forma de prezentare: Flacoane cu 20 comprimate a 200 mg.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xotiv C si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
Citeste prospectul medicamentului Vitamina C Arena 750 mg, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Redoxon picaturi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Scorbut....