Afla cum se prepara painea de casa cu lapte

Afla cum se prepara painea de casa cu lapte

Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.

Ingrediente:

- 1 kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.

2

Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece. 

3

Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.

4

Se pune la cald sa creasca, se fac paini care se asaza pe tava sau se pun In forme presarate cu faina.

5

Se lasa din nou sa creasca.

6

Se ung cu ou amestecat cu apa sau cu lapte, se coc la cuptor circa o ora la foc potrivit.

Etichete: paine casa, lapte, paine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi, iti prezentam o reteta aparte de paine. Se face la borcan si rezista la pastrare chiar...
Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam...
Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum...