Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.
Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.
Ingrediente:
- 1 kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.
Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece.
Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.
Se pune la cald sa creasca, se fac paini care se asaza pe tava sau se pun In forme presarate cu faina.
Se lasa din nou sa creasca.
Se ung cu ou amestecat cu apa sau cu lapte, se coc la cuptor circa o ora la foc potrivit.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.