Afla cum se prepara painea de casa cu lapte

Afla cum se prepara painea de casa cu lapte

Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga lapte in compozitie.

Ingrediente:

- 1 kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.

2

Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece. 

3

Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.

4

Se pune la cald sa creasca, se fac paini care se asaza pe tava sau se pun In forme presarate cu faina.

5

Se lasa din nou sa creasca.

6

Se ung cu ou amestecat cu apa sau cu lapte, se coc la cuptor circa o ora la foc potrivit.

Etichete: paine casa, lapte, paine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de paine preparata in casa este si cea imbogatita cu cartofi. Ingrediente:- 1 kg faina,...
Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu...
Friganelele clasice de paine sunt foarte bune daca stii sa le prepari fara sa ia prea mult...