Paine la microunde: Ingrediente:
- 5 linguri de faina universala;
- 2-3 linguri de ulei;
- o lingurita de praf de copt;
- 2-3 linguri de lapte;
- 2 linguri de apa;
- un ou;
- o lingurita extract de vanilie (optional).urita praf de copt
Paine la microunde. Mod de preparare:
- pune faina intr-un bol. Te sfatuim sa foloseste faina albita tratata chimic, deoarece aceasta contine mai putine proteine decat faina nealbita si este mai eficienta in prepararea rapida a painii;
- adauga praful de copt. Acesta ajuta la cresterea volumului painii. Nu adauga prea mult praf de copt, deoarece aluatul poate scapa de sub control!
- adauga, daca doresti, o lingurita de vanilie. Aceasta nu va afecta procesul de coacere. In schimb, va oferi un gust dulce, placut;
- adauga oul. Sparge un ou si amesteca-l bine in celelate ingrediente din bol;
- adauga 2-3 linguri de lapte. Poti folosi orice lapte doresti: de vaca, l de migdale, de orez, de cocos, de canepa;
- adauga cele doua linguri de apa. La fel ca si laptele, aceasta umezeste aluatul. Daca nu folosesti apa, painea va fi mult prea uscata;
- adauga 2-3 linguri de ulei. Potifolosi ulei de masline, ulei vegetal, ulei de canola sau ulei de cocos. Uleiul are rolul de a ingrosa aluatul si de a umezi painea;
- framanta aluatul. Spala-te pe maini apoi amesteca bine aluatul(circa 5 minute), pana devine consistent. Cand e gata, aluatul se va intinde fara sa se rupa cu usurinta;
- modeleaza aluatul. Intinde aluatul in forma sferica, nu prea groasa(astfel se va patrunde mai bine);
- cresteaza aluatul in zona centrala(deasupra) astfel incat aceasta sa nu explodeze in timpul coacerii;
- pune aluatul intr-un vas rezistent la cuptorul cu microunde. Ar fi bine sa alegi un vas yena sau unul de ceramica. Nu folosi in niciun caz un vas din metal. Recipientul in care vei coace painea trebuie sa fie, de asemenea, putin adanc, cu fundul plat;
- baga vasul la cuptor pentru 5 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci pogacea - paine alba fara dospire