Reteta: Aluat de taitei

Reteta: Aluat de taitei

Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:

Ingrediente:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se intinde faina cernuta pe masa, iar in mijloc se pun ouale sparte, doua jumatati cu apa si un varf de lingurita de sare.

2

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

3

Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.

4

Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie.

5

Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire.

6

Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine.

Mod de pastrare:

Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.

Etichete: taitei, aluat taitei, aluat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert. Folosit la...
O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei. Ingrediente: -...
Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra. Ingrediente: - 300 grame taitei preparati...