Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:
Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:
Ingrediente:
- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se intinde faina cernuta pe masa, iar in mijloc se pun ouale sparte, doua jumatati cu apa si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie.
Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire.
Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine.
Mod de pastrare:
Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.