Afla cum se fac crochetele de carne

  Afla cum se fac crochetele de carne

Crochetele de carne sunt un aperitiv usor de preparat, care se pot servi inclusiv la o masa festiva, in loc de clasicele chiftelute.

Ingrediente:

- 300 grame carne fiarta (sau fripta),
- o ceapa mica,
- 1/2 lingura de unt,
- 2 linguri de faina,
-  2 cesti zeama de carne (sau apa),
- 2 oua,
- sare, piper,
- o lingura de pesmet,
- 50 g untura.

Mod de preparare:

1

Carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina.

2

Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt.

3

Separat, din ½ lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros.

4

Se amesteca cu carnea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper.

5

Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime.

6

Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul.

7

Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund.

8

Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare.

9

Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile.

Se servesc ca garnitura la legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau...
Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi,...
Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent care poate fi servit inclusiv la micul dejun. Ingrediente: ...