Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.
Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.
Afla cum se obtin friganelele de cartofi cu foi de clatite.
Ingrediente:
- 300 grame cartofi,
- un ou,
- 1/2 ceasca faina,
- 1/2 ceasca lapte,
- sare, piper,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- 2 linguri de untura.
Pentru clatite:
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite zahar,
- 2 lingurite unt sau ulei,
- dulceata sau magiun,
- o lingura unt topit pentru uns tigaia.
Mod de preparare:
Se curata cartofii cruzi si se rad pe razatoarea cu gauri mai mari.
Se adauga sare, piper si patrunjel verde tocat. Separat se face un aluat de clatite.
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.
Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.
Se amesteca cu cartofii. Se ia din compozitie cu lingurita si se toarna in untura fierbinte.
Se rumenesc pe ambele parti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.