Reteta pentru vegetarieni: Musaca de cartofi cu linte

Reteta pentru vegetarieni: Musaca de cartofi cu linte

Lintea se prezinta sub forma unor boabe micute si este asemanatoare la gust cu fasolea uscata.

Ea poate fi preparata sub forma de supa sau de mancare. Noi va propunem o reteta de musaca de cartofi cu linte.

Ingrediente:

- 500 g cartofi,
- 200 g linte,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de pesmet,
- o lingura bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii.

2

Se fierbe din timp lintea, se scurge si se trece prin masina de carne.

3

Intr-o tigaie se prajeste o ceapa cu putina untura, se adauga lintea si se mai tine cateva minute pe foc; se adauga sare si piper.

4

Se unge o cratita cu untura, se presara pesmet, se asaza un rand de cartofi, unul de linte si asa mai departe.

5

Se toarna o ceasca de apa in care s-a amestecat bulionul si se da la cuptor.

In aceasta reteta de musaca lintea inlocuieste carnea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon deoarece cartofi se gasesc pe piata mereu. Musacaua se...
Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu...
Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi...