Linte

Lista articolelor despre linte pe AflaCum.ro

Articole despre linte

Citeste cele mai noi articole despre linte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre linte, pe AflaCum.ro!

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!

Salata de linte ca in Maroc. Ingrediente:

– 250 grame de linte;

Lintea este o leguminoasa ce devine din ce in ce mai populara si in Romania. Se consuma in multe retete, fiind foarte consistenta, gustoasa si sanatoasa. Poti asezona lintea cu o varietate de ierburi, condimente si alte alimente.

Cum sa asezonezi lintea. Cu ierburi:

1. Frunze de dafin. Acestea reprezinta o modalitate subtila, dar eficienta de a adauga o aroma soft mancarii cu linte. Unii bucatari cred, de asemenea, ca frunzele de dafin emana o aroma asemanatoare pinului. Frunzele de dafin sunt foarte potrivite in supe si tocane. Ele se indeparteaza in momentul servirii. Ca proportie, foloseste o frunza de dafin la 400 grame(2 cani) de linte uscata. Atentie! Adaugarea frunzelor de dafin in exces duce la amararea mancarii.

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Cum sa cresti muguri de linte. Pasi:

- alege lintea. Poti folosi linte de orice fel(maro, rosie sau verde);

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

Aceasta reteta aperitiv poate fi servita la inceput de masa, alaturi de alte antreuri calde si reci.

Ingrediente:

Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.

Ingrediente:

- 500 grame linte,
- sare,
- 2 cepe,
- 2 linguri ulei.

Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.

Ingrediente:

- 500 grame linte,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se...
Lintea este similara la gust si la aspect cu fasolea boabe. Deci, daca va place fasolea uscata,...
Lintea se prezinta sub forma unor boabe micute si este asemanatoare la gust cu fasolea uscata. Ea...
Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta. Din linte se poate obtine o supa...