Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.
Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 200 grame faina,
- 2 linguri de ulei,
- 3 dl apa calda,
- 2 albusuri,
- drojdie cat o aluna,
- sare.
Mod de preparare:
Se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta.
Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda (nu fierbinte) si o bucatica de drojdie de bere cat o aluna.
Se freaca drojdia cu putina apa, apoi se amesteca totul la un loc, astfel incat sa se obtina un aluat subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii, uneori fiind mai mare, alteori mai mica decat 3 dl).
Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. Se aduna in castron, se acopera cu o farfurie si se lasa sa creasca la cald.
Inainte de a-l intrebuinta, se adauga doua albusuri spuma.
Mod de servire:
Acest aluat serveste la prajit peste, branza, mere etc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.