Cum sa alegi cel mai potrivit moment pentru a face sport

 Cum sa alegi cel mai potrivit moment pentru a face sport

Orice moment al zilei poate parea potrivit pentru a face sport, insa daca doriti sa va stabiliti un antrenament sanatos, atunci trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte.

Iata cate sfaturi in acest sens:

Stabiliti momentul zilei in care sa faceti sport, in functie de cat de devreme sau de tarziu obisnuiti sa va treziti si cat de bine va odihniti peste noapte. Astfel puteti opta pentru a va face antrenamentul zilnic dimineata devreme, candva in timpul zilei sau seara tarziu.

Tineti cont de programul zilnic atunci cand alegeti momentul in care sa faceti sport. Este indicat sa faceti acest lucru inainte de activitatile care va consuma cea mai mare parte din energie, pentru a va putea antrena cat mai bine.

Ganditi-va cand va simtiti foarte plini de energie. Pentru majoritatea persoanelor acest moment este dimineata devreme, dupa o noapte de odihna, insa nimic nu va poate ajuta sa va detensionati mai bine, dupa o zi stresanta de munca, decat un antrenament fizic intens.

Stabiliti locatia in care sa va faceti antrenamentul zilnic. Puteti face acest lucru acasa, daca aveti aparatele necesare sau puteti merge la o sala de forta.

Stabiliti o ora pentru sport, care sa devina rutina timp de o saptamana. Astfel veti reusi sa va tineti de antrenamente si sa nu va lasati distrasi de problemele si obligatiile zilnice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportul este sanatos si distractiv in masura in care iti place ceea ce faci. Daca nu te...
Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus...
Conform perceptiei generale un om nu mai poate creste in inaltime dupa ce trece de varsta adolescentei....