Cum iti dai seama ca sportul practicat nu iti mai place?

Cum iti dai seama ca sportul practicat nu iti mai place?

Sportul este sanatos si distractiv in masura in care iti place ceea ce faci. Daca nu te mai pasioneaza ca la inceput sportul practicat, este timpul sa nu iti mai irosesti vremea cu el. Inseamna ca a venit momentul sa te ocupi de altceva care iti place mai mult si iti aduce imai multe satisfactii.

Daca stai in dubiu si iti este greu sa renunti  la sport, iata cateva indicii clare ca ceea ce faci nu ti se potriveste.

1

Recunoaste semnele. Astepti cu nerabdare sa mergi la antrenament sau nu ai nici o tragere de inima sa te antrenezi? Daca ai ajuns sa cauti scuze ca sa eviti antrenamentele, inseamna ca sportul nu este pentru tine. Cantareste bine beneficiile sportului practicat si pune-le in balanta cu dezavantajele lui.

Daca nici acum nu iti este clar ca ceea ce faci nu iti mai place, reflecteaza asupra urmatoarelor aspecte:

- cat de nerabdator esti sa pleci in cantonament si sa iei parte la competitie?

- practici acest sport de placere sau esti stimulat de faima si castiguri banesti?

- ce anume te deranjeaza la sportul pe care il practici?

2

Te influenteaza anturajul sa faci sport. Unii tineri vor sa isi impresioneze prietenii  ca au un corp atletic  si practica sport de dragul popularitatii sau pentru ca asa le-au impus parintii. Daca este si cazul tau, ai curajul sa iesi din acest cerc vicios si sa iti urmezi calea in viata.

3

Pune accent pe ceea ce iti place cu adevarat sa faci, nu pe ceea ce le convine altora sa faci doar ca sa se mandreasca cu talentul tau la sport. Daca cineva te forteaza sa continui cariera de sportiv, cea mai buna replica este ca “Ce tie nu-ti place, altuia nu-I face”. Explica familiei si prietenilor  mai pe indelete ca ai alte interese, iar sportul nu este prioritatea ta numarul unu.

 

4

Sportul este o provocare care implica riscuri. Activitatile fizice inseamna un efort fizic constant si numeroase sacrificii. Numai cei pregatiti sa infrunte toate aceste provocari ajung in varful ierarhiei. Restul se pierd pe drum. Din aceasta ultima categorie fac parte sportivii care nu sunt pregatiti sa plece in deplasare pe termen lung in caz ca situatia le-o cere, dar si cei cu un mental scazut.

In caz ca te sperie accidentarile si nu esti dispus sa lupti de dragul performantei, este timpul sa renunti la sport sau poti continua ceea ce ai facut la nivel de amatori.

In acest fel, presiunea nu va apasa asupra umerilor tai, dar iti vei mentine conditia fizica si sanatatea fara prea mult stres.

5

Ia decizia finala fara frica. In cele din urma tu esti singurul care poate decide ce este mai bines a faci in continuare. Nu iti fie teama sa spui deschis antrenorului, instructorului si colegilor ca nu esti pregatit sa mergi mai departe alaturi de ei. Este decizia ta si nimeni nu trebuie sa te ia peste picior daca te-ai decis ca vrei sa renunti la sport.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum puteti evita efectele imbatranirii, in cativa pasi simpli, dupa cum urmeaza: 1. Evitati folosirea unui...
Sportul si activitatile fizice ar trebui sa fie distractive, dar neatentia poate duce la accidentari grave. Iata...
Orice moment al zilei poate parea potrivit pentru a face sport, insa daca doriti sa va stabiliti...