Cum sa respiri corect in timp ce alergi

Cum sa respiri corect in timp ce alergi

Respiratia corecta va poate ajuta sa alergati mai repede, pe distante mai lungi, fara sa depuneti efort in plus si fara durere.

Iata cum trebuie sa respirati corect in timp ce alergati:

Respirati in diafragma, nu in plamani. Atunci cand respirati abdomenul este cel care trebuie sa se miste, nu pieptul, pentru a putea inspira adanc.

Inspirati adanc pentru a va oxigena organismul in mod corespunzator si pentru a nu va suprasolicita muschii si plamanii. Acest lucru va ajuta, de asemenea, sa va cresteti rezistenta la alergare si sa aveti o buna circulatie la nivelul muschilor.

Tineti gura deschisa, deoarece aceasta e mai mare decat narile si va va ajuta sa inspirati mai adanc. Este indicat sa respirati atat pe gura, cat si pe nas, in timpul alergarii.

Formati-va un obicei de a respira, coordonandu-va respiratia cu pasii. De exemplu inspirati cand pasiti cu piciorul stang si expirati atunci cand pasiti cu cel drept. Acest lucru va va ajuta sa respirati constant in timpul alergarii.

Incercati „testul vorbirii” pentru a afla daca respirati in mod corespunzator. Pentru a face acest lucru trebuie sa fiti in stare sa formati propozitii intregi, in timp ce alergati, fara sa respirati greu si fara intreruperi de vorbire.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sunteti deprimati fara motiv si doriti sa scapati de aceasta stare, puteti incerca niste tehnici de...
Respiratia este o metoda noua folosita de medici in viitorul apropiat pentru a diagnostica afectiunile pacientilor. In...
Daca respirati corect in timp ce alergati, veti fi mai rapizisi veti evita crampele musculare. Exercitiile de...