Cum sa slabesti cu ajutorul inotului

Cum sa slabesti cu ajutorul inotului

Inotul este un sport excelent atat pentru dezvoltarea armonioasa a corpului cat si pentru sanatatea organismului. In plus, inotul te ajuta sa arzi caloriile si sa pierzi, astfel, kilogramele de care nu ai nevoie.

Avantajele slabitului prin inot:

- presiune mica asupra sistemului muscular scheletic. In cazul altor exercitii, mai ales cle anaerobice, presiunea e mare;

- nu ai nevoie de ajutor;

- nu afecteaza genunchii si spatele, deoarece apa atenueaza presiunea pusa pe organism.

- arzi in jur de 476 calorii/ora de inot.

- adrenalina garantata.

Cum sa slabesti eficient cu ajutorul inotului:

- fa miscari cu toate partile corpului. Cu cat mai multe astfel de miscari, cu atat pierzi mai multe calorii. Incearca mai multe stiluri de inot( fluture, pluta, bras etc). Spre exemplu, inotul clasic, cu mainile pe langa urechi, arde in jur de 270 calorii/in 30 minute. Stilul spate, in shimb, te ajuta sa arzi 212 calorii/ in 30 minute.

- izoleaza grupele de muschi. Utilizeaza o placa de inot ori un pool noodle si misca picioarele mai repede sau efectueaza miscarea mult mai adanc in apa, unde presiunea este mai mare. Vei trai cu impresia ca doar picioarele sunt antrenate, insa nu e asa. Abdomenul si fesierii intra in schema.

- mentine un ritm cardiac ridicat. Incearca sa mentii ritmul cardiac undeva la 80% cat de mult poti pe durata sesiunii de inot. Verifica o data la un sfert de ora15 minute pulsul sau foloseste un ceas special.

- inoata pe intervale. Poti inota lent, pret de cateva minute, pentru ca apoi sa amresti ritmul, tot pentru cateva minute si sa revii la stilul lent. Fa aceasta succesiune cat de mult poti. Te ajuta sa slabesti.

- foloseste padela pentru maini. Acest instrument mareste rezistenta. Practic, actioneaza precum ganterele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar...
Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un...
Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale...