Inot

Lista articolelor despre inot pe AflaCum.ro

Articole despre inot

Citeste cele mai noi articole despre inot publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inot, pe AflaCum.ro!

Inotul este un sport excelent atat pentru dezvoltarea armonioasa a corpului cat si pentru sanatatea organismului. In plus, inotul te ajuta sa arzi caloriile si sa pierzi, astfel, kilogramele de care nu ai nevoie.

Avantajele slabitului prin inot:

- presiune mica asupra sistemului muscular scheletic. In cazul altor exercitii, mai ales cle anaerobice, presiunea e mare;

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar odata cu vacanta, distractia si relaxarea, marea poate aduce si multe pericole, mai ales pentru cei care o cunosc prea putin.

Pentru a te aventura in apa marii este esential sa stii sa inoti. Altfel, nu intra in apa mai sus de genunchi! In plus, chiar daca esti un inotator decent, riscurile exista. Acestea sunt provocate mai ales de curentii marini care pot aparea in orice moment si te pot surprinde.

Curentii marini sunt rezultatul unor factori complecsi, precum diferenta de temperatura sau gradului de salinitate a apei marilor sau difuziunea moleculara, care atrage dupa sine o diferenta de densitate a apei. Practic, vantul, efectul solar, racirea apei, mareea, forma plajei, modul de spargere al valurilor in larg, toate determina aparitia curentilor.

Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un moment dat, in pericol de inec.

Iata 3 metode de prevenire a inecului:

1. Reducerea riscului de inec:

Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale a multor persoane, creandu-le o stare de oboseala in timpul zilei.

Iata cum puteti scapa de aceasta senzatie:

Impartiti-va timpul in mod strategic, intocmind un orar al activitatilor de peste zi, alocand mai mult timp si efort sarcinilor importante de lucru si verificandu-va periodic progresul.

Daca nu va place sa purtati ochelari speciali atunci cand mergeti la piscina, iata niste sfaturi despre cum puteti sta cu ochii deschisi sub apa:

Mergeti in baie.

Umpleti chiuveta cu apa nici prea rece, nici prea calda.

Este foarte important ca inainte de a merge la inot, sa aplicati o crema de protectie solara pe intreg corpul, pentru a evita efectul nociv al razelor ultraviolete, ce pot produce cancer de piele.

Iata cum se aplica aceasta:

Agitati sticla sau sprayul, pentru a amesteca corespunzator ingredientele cremei, mai ales daca vedeti particule adunate pe fundul recipientului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.