10 remedii pentru gatul intepenit

10 remedii pentru gatul intepenit

Gatul intepenit este o problema cu care multi oameni se confrunta, dupa ce au dormit intr-o pozitie nepotrivita, daca au stat mult la calculator sau daca au purtat greutati mari pe umeri.

Alte cauze pot fi stresul si anxietatea, ce creeaza tensiune asupra muschilor gatului, traume la nivelul acestuia sau diferite boli, precum artrita reumatoida, meningita si cancerul.

Simptomele gatului intepenit sunt: dureri si dificultate in miscare, mai ales cand persoanele in cauza incearca sa-si intoarca gatul intr-o parte.

Iata 10 remedii pentru gatul intepenit:

1. Masajul usor este un remediu placut pentru gatul intepenit, deoarece creste circulatia sanguina si reduce rigiditatea.

2. Exercitiile fizice sunt foarte benefice pentru tratarea gatului intepenit, deoarece usureaza tensiunea cauzata de muschii incordati si intinsi. Stati in pozitia de drepti, relaxandu-va corpul. Aplecati capul in fata (spre piept) si lasati-l pe spate (privind spre tavan). Repetati msicarile timp de cateva minute. Incheiati exercitiile rotind usor umerii. Inotul este un alt exercitiu relaxant pentru gatul intepenit, ce previne, totodata, aceasta situatie neplacuta.

3. Compresele reci calmeaza simptomele de la nivelul gatului intepenit, deoarece temperatura scazuta limiteaza acumularea de acid lactic, produs de metabolismul muscular, ce provoaca durerea. Impachetati niste cuburi de gheata intr-un prosop si aplicati compresa pe zona intepenita a gatului, timp de 10-15 minute, repetand operatiunea o data la 2 ore, in primele 48 de ore dupa aparitia simptomelor. Alternativ, puteti folosi un pachet de legume congelate.

4. Terapia cu caldura este o alternativa la cea cu gheata, daca aceasta din urma nu da roade dupa 48 de ore. Caldura va creste fluxul sanguin si va scadea rigiditatea. Aplicati o compresa fierbinte pe gat, timp de cel putin 10 minute, de 3-4 ori pe zi, pana cand durerea dispare complet.

5. Sarea Epsom este compusa din sulfat de magneziu, ce ajuta la diminuarea rigiditatii gatului, regleaza activitatea mai multor enzime din corp si imbunatateste citculatia sanguina, reducand tensiunea musculara si stresul. Adaugati 2 cani de sare Epson in vana plina cu apa calda. Scufundati gatul intepenit in apa timp de 15-20 de minute, de 3 ori pe saptamana. Evitati acest remediu daca aveti probleme la rinichi sau diabet.

6. Uleiul de menta contine mentol, ce reduce rigiditatea muschilor gatului, avand proprietati analgezice, ce reduc durerea si starea de disconfort. Incalziti 2 linguri de ulei de masline cateva secunde, adaugati cateva picaturi de ulei esential de menta si masati gatul cu acest amestec, de 2 ori pe zi, cateva zile la rand. Uleiul de menta este contraindicat in cazul copiilor si a persoanelor cu pielea sensibila.

7. Otetul de mere contine antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii, ce ajuta la tratarea gatului intepenit. Mai mult, acest remediu previne intinderile musculare si trateaza durerea cauzata de deficitul de nutrienti din organism. Inmuiati un servetel de hartie in otet de mere si aplicati compresa pe zona afectata, lasand-o sa actioneze timp de cateva ore. Folositi acest remediu de doua ori pe zi, pana cand va simtiti mai bine.

8. Piperul Cayenne este un alt remediu eficient, care trateaza gatul intepenit, datorita continutului de capsaicina cu proprietati antiinflamatorii si analgezice, ce reduc durerea si inflamatia.  

9. Turmericul prezinta proprietati antiinflamatorii ce reduc disconfortul cauzat de gatul intepenit, imbunatatind, totodata circulatia snaguina.

10. Acupunctura este un tratament chinezesc traditional, in care un terapeut aplica presiune in puncte specifice, pentru a reduce durerea si  pentru a va ajuta sa scapati de rigiditatea gatului, mai ales daca aceasta este cauzata de o postura incorecta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alcoolismul este o boala raspandita in intreaga lume, ce se poate manifesta diferit de la o persoana...
Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...