16 alimente care curata in mod natural ficatul

16 alimente care curata in mod natural ficatul

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin cantitati mari zahar si de sare. Aceste obiceiuri nesanatoase pot cauza obezitate, care impreuna cu consumul excesiv de alimente si alcool, duc la incarcarea si suprasolicitarea ficatului.

Iata o serie de alimente care curata ficatul in mod natural si care au rol de remedii pentru ficat:

1. Usturoiul activeaza enzimele din ficat, care pastreaza acest organ sanatos si echilibrat. Chiar si o mica cantitatea de usturoi poate curata ficatul, datorita continutului ridicat de alicina si selenium, 2 compusi naturali care purifica ficatul. Totodata, usturoiul mai contine vitamina B6, cu efect antiinflamator si aminoacizi, care relaxeaza vasele de sange.

2. Grapefruit-ul este un fruct cu continut ridicat de vitamica C, potasiu si fibre, care protejeaza ficatul impotriva bolilor si de glutamina, care ajuta ficatul sa produca proteinele si compusii chimici necesari unei bune functionari, ajutand la repararea tesuturilor si la intarirea sistemului imunitar. Un singur pahar de suc de grapefruit pe zi activeaza productia de enzime detoxifiante, care ajuta la eliminarea toxinelor.

3. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, varza kale si rucola contin clorofile din plante, care ajuta la eliminarea metalelor grele, a pesticidelor si a compusilor chimici daunatori din sistemul sanguin. Daca doriti sa va curatati ficatul este indicat sa consumati acest tip de legume crude, gatite sau stoarse.

4. Avocado este un superaliment, ce contine protectori hepatici si substante chimice care regenereaza ficatul, precum si nutrienti, ce ajuta organismul sa produca glutamina, care combinata cu vitamina C si E, prezente in avocado, actioneaza cu rol antioxidant, protejand celulele hepatice impotriva bolilor.

5. Nucile ajuta la tratarea bolilor de fiicat care nu sunt cauzate de consumul excesiv de alcool, datorita continutului ridicat de grasimi, nutrienti, vitamina E si compusi benefici din plante. O dieta care include nuci, va imbunatati nivelul de enzime hepatice si va impiedica acumularea de grasime la nivelul ficatului, intarind, totodata, membrana celulelor hepatice.

6. Turmericul este un condiment folositor pentru ficat, cu proprietati antiinflamatorii si antioxidante, ce curata ficatul, ajutand la detoxifierea acestuia si intarind enzimele care ajuta la eliminarea toxinelor. Totodata, turmericul protejeaza canalul biliar si creste bluxul de bila, impiedicand alcoolul si toxinele sa se transforme in compusi care pot dauna sanatatii ficatului.

7. Lamaile si limetele sunt citrice cu continut ridicat de vitamina C, care ajuta organismul sa elimine toxinele, transformandu-le in substante ce pot fi absorbite de apa. consumul unui pahar de zeama de lamaie sau limeta proaspat stoarsa in fiecare dimineata stimuleaza buna functionare a ficatului.

8. Ceaiul verde poate preveni aparitia cancerului de ficat, daca este consumat in mod regulat, datorita continutului ridicat de antioxidanti, care ajuta ficatul sa functioneze in mod corespunzator.

9. Fructele de padure (mai ales afinele si merisoarele) contin antioxidanti cu puternice proprietati anticancerigene si antiinflamatorii.

10. Merele previn aparitia obezitatii si ajuta la detoxifierea ficatului.

11. Cerealele integrale ajuta la pastrarea sanatatii ficatului si previn aparitia bolii ficatului gras nealcolic.

12. Brocoli si conopida impiedica deteriorarea ficatului si sporesc nivelul enzimelor detoxifiante la nivelul acestuia.

13. Sfecla rosie diminueaza deteriorarea ficatului si inflamatiile de la nivelul acestuia, marind nivelul de enzime detoxifiante.

14. Cafeaua, consumata in mod regulat, ajuta la reducerea riscului aparitiei cirozei, a carcinomului hepatocelular si a bolii ficatului gras necanceros.

15. Pestele gras contine acizi grasi Omega-3 polinesaturati, care reduc acumularea de lipide si de enzime hepatice din ficat, imbunatatind sensibilitatea insulinica si avand efecte antiinflamatorii.

16. Apa pastreaza organismul bine hidratat si ficatul sanatos. Consumul corect de apa ajuta la subtierea sangelui, la pastrarea unei greutati corporale adecvate si la o buna digestie, ajutand la o buna functionare a ficatului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Avocado este un fruct tropical cu un gust aparte, cu o culoare verde-galbuie si foarte parfumat. Il...
Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi...
Alcoolismul este o boala raspandita in intreaga lume, ce se poate manifesta diferit de la o persoana...