Cum pot fi eliminate metalele grele din organism

 Cum pot fi eliminate metalele grele din organism

Metalele grele se formeaza in mod natural in scoarta teresta si se raspandesc in mediul inconjurator, din cauza mineritului, a arderii de carbuni sau a altor intrebuintari de natura industriala, domestica sau ce tin de agricultura.

Acestea pot patrunde in organismul uman prin inhalare, prin ingestie si prin absorbtie. Expunerea pe termen lung la metale grele poate cauza cancer, poate afecta sistemul central nervos si poate avea urmari cardiovasculare fatale.  

Iata cum pot fi eliminate metalele grele din organism:

1. Hidratati-va in mod corespunzator.

Apa este esentiala pentru sanatate. Consumul de apa in cantitati mari reduce stresul oxidativ, inhiband toxicitatea metalelor grele din organism si ajutand la detoxifierea ficatului, a rinichilor, a intestinelor, a aparatului respirator si a pielii, prin transportul de nutrienti si minerale in corp.

2. Consumati alimente fermentate
Acestea sunt bogate in probiotici, precum lactobacilii, care ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Alimentele fermentate, ce contin bacterii benefice sunt: iaurtul probiotic, branza de vaci, chefirul, tofu fermentat, precum si castravetii murati, sfecla rosie cu otet si usturoiul murat.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inflatia este o problema mare a zilelor noastre care ne afecteaza viata in ansamblu. O inflatie mare...
In general, expertii ne sfatuiesc ca pentru a fi sanatosi trebuie sa scadem in greutate, sa mancam...
Apa este esentiala pentru sanatate, fiind prezenta in organismul uman in proportie de 60%, iar efectele deshidratarii...