Cum sa lupti cu raceala. Aplica aceste metode babesti

Cum sa lupti cu raceala. Aplica aceste metode babesti

Raceala poate fi invinsa cu ajutorul tratamentului clasic(sirop de tuse, medicamente pentru reducerea durerii si decongestinante nazale) si/sau cu ajutorul tratamentelor naturale. Despre acestea din urma vom scrie in cele ce urmeaza.

Tratamente babesti impotriva racelii:

Mere coapte. Acestea lupta contra durerilor de gat. Scobeste miezul merelor(folsoeste 3 mere), scoate-le semintele. Unge mere cu miere,, apoi baga-le la copt pentru jumatate de ora, in cuptorul incalzit la 180 grade. Mananca merele copate dupa ce s-au racit. Vei consuma, astfel, suficienta pectina, un compus organic ce creeaza un scut de aparare la nivelul gatului. Mai mult, mierea va actiona ca un dezinfectant.

Cartofi fierti cu lapte. Curata de coaja trei cartofi, fierbe-i pana devin moi, pune-i intr-un castron cu putin lapte , apoi zdrobeste-i. Acest piure fierbinte stimuleaza circulatia locala si astfel sinusurile se desfunda.

Cafea cu aroma de cuisoare. Cuisoarele dezinfecteaza si potolesc durerea de gat. Zdrobeste cuisoarele intr-un mojar sau da-le la rasnita de cafea si fierbe-le odata cu cafeaua.

Bai la picioare. Apa trebuie incalzita progresiv. Astfel, este ameliorata circulatia locala. Tine picioarele intr-un lighean cu apa calda la 35 grade.. Din trei in trei minute, adauga apa fierbinte, pana cand temperatura din lighean atinge 40 grade.

Piper fiert impotriva temperaturi. Freaca intr-un mojar doua lingurite de boabe de piper negru, apoi fierbe-le intr-o jumatate de litru de apa, cu doua lingurite cu varf de zahar. Lasa-le sa fiarba la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o cana. Consuma lichidul pe toata durata zilei, luand cate o lingura.

Zahar cu lamaie impotriva tusei iritative. Stoarce zeama dintr-o lamaie pe o bucatica de zahar. Apoi, suge bucatica de zahar.

Rondele de ceapa pentru nas infundat. Uleiurile eterice din ceapa dezinfecteaza si usureaza respiratia. Inainte de somn, pune o ceapa mare intr-o farfurie adanca langa pat. Taie inainte ceapa in rondele. Tine fereastra inchisa pentru ca terapia sa functioneze.

Ghimbir pentru o respiratie mai usoara. Pune o bucatica de ghimbir la infuzat, apoi inhaleaza aburul.

Sfecla rosie si hrean. Bea in fiecare zi un sfert de litru de suc de sfecla rosie, mancand alaturi 20 grame de hrean ras proaspat. Pigmentul betanina, continut in sfecla, ajuta la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase. Uleiurile volatile din hrean neutralizeaza germenii.

Infuzia de patlagina amelioreaza toate infectiile cailor respiratorii. Aceasta are o actiune antibacteriana si dilata bronhiile. Totodata, contine mucilagii care ajuta impotriva tusei. Toarna un sfert de litru de apa clocotita peste doua lingurite de patlagina, acopera si infuzeaza zece minuteA poi, bea amestecul cu inghitituri mici.

Citeste si: Cum sa previi raceala sau gripa?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Raceala sunt dusmani traditionali in perioadda rece a anului. Ele pot fi combatute, insa, cu un refim...
Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem...