Cum sa tratezi tremorul esential. Metode naturiste

Cum sa tratezi tremorul esential. Metode naturiste

Tremorul esential este cea mai frecventa tulburare de miscare. Miscarea despre care vorbim este involuntara si se caracterizeaza prin tremurat la nivelul unui anumit segment al corpului. In cele mai multe cazuri, tremorul afecteaza mainile si capul, insa poate provoca miscari necontrolate si la nivelul maxilarului, picioarelor, limbii si fetei. Mai rar, este afectat si laringele, astfel incat poate aparea o instabilitate a vocii.

Tremor esential - cauze si factori:

- ereditatea. Mai multe studii au indicat faptul ca daca un parinte are tremor esential, atunci copilul are aproximativ 50% probabilitate sa dezvolte afectiunea. De asemenea, este posibil ca variatiile genetice de la nivelul unor cromozomi sa provoace dezvoltarea tremorului esential. Mutatiile genetice pot modifica structuri importante ale creierului, ce au roluri in controlul muscular;

- consumul excesiv de cofeina;

- anxietatea;

- stresul;

- activitate intensa prelungita;

- consumul anumitor medicamente;

- insomniile;

- consumul excesiv de alool.

- alte afectiuni asociate precum neuropatia periferica si accidentul vascular cerebral.

Tremor esential - tratament clasic. Aceasta afectiune nu are nevoie de tratament daca simptomele sunt usoare. In schimb, in cazul in care tremorul afecteaza calitatea vietii si sarcinile zilnice, medicul poate recomanda tratament bazat pe: beta-blocante, anticonvulsivante, anxiolitice, injectii cu botox si chiar poate recurge la interventie chirurgicala in cazurile severe.

Tremor esential - tratamente naturiste:

1. Medicina pe baza de plante. Medicina naturista s-a dovedit a fi o metoda eficienta de tratament. In cadrul unui studiu specific, 69 de pacienti au fost tratati cu medicamente pe baza de plante. DIntre cei 69, 48 subiecti au prezentat imbunatatiri. Vorbim despre unun rocent de aproape 70%, ceea ce sugereaza ca anumite medicamente pe baza de plante pot fi eficiente in tratarea tremorului esential. Au fost utilizate diverse formule de medicamente pe baza de plante in cadrul studiului. Cel mai eficient s-a dovedit a fi, insa, Yigan San modificat.

2. Acupunctura. Tot in cadrul studiului despre care am scris mai sus, s-a dovedit si eficienta acestor procedee in tratarea tremorului. , Mai exact, un pacient copil care suferea de tremor esential a aratat imbunatatiri semnificative dupa ce primit tratamente de acupunctura impreuna cu medicamente pe baza de plante. Totusi, efectele pe termen lung ale acupuncturii nu au fost inca studiate. Stim cu exactitate doar ca acupunctura ajuta doar in cazul tremorului cu debut precoce.

3. Tehnicile de relaxare. In cazul moltor pacienti cu tremor esential, anxietatea si stresul nu fac decat sa accentueze boala. De aceea relaxarea ajuta. Se recomanda folosirea tehnicilor de relaxare precum respiratia diafragmatica, o tehnica de respiratie profunda care implica diafragma, precum si stomacul si muschii abdominali. Este clar ca nu putem scapa complet de streul cotidian, insa putem schimba modul de reactie la stres, ceea ce poate amlioara tremorul.Pe langa tehnicile de respiratie, meditatia poate reduce, la randu-i, simptomele, desi nu s-au efectuat inca studii clinice pentru a verifica acest aspect. Scopul meditatiei este de a relaxa corpul si mintea, ceea ce ar trebui sa ajute la ameliorarea unor simptome ale tremorului.

4. Terapia prin masaj. Masajele regulate declanseaza o reactie in sistemul nervos parasimpatic care promoveaza relaxarea mentala si fizica. Dupa utilizarea tehnicilor de masaj suedez asupra persoanelor cu tremor esential, un studiu a relevat imbunatatiri ale abilitatilor fine de coordonare motorie dupa fiecare sesiune de tratament.

5. Hidroterapia foloseste apa ca tratament terapeutic pentru efectuarea exercitiilor acvatice, saune sau chiar dusuri/bai. Exista multe beneficii ale hidroterapiei, inclusiv ameliorarea durerii la pacientii cu tremor esential. Hidroterapia are scopul de a ajuta la reducerea stresului, imbunatatirea respiratiei si coordonarii si cresterea flexibilitatii. Hidroterapia poate fi benefica pentru persoanele cu tremor esential, pentru ca flotabilitatea apei poate sustine muschii slabi si permite o miscare mai buna a membrelor. Exercitiile in apa pot ajuta, de asemenea, la intarirea muschilor si a membrelor, ceea ce ar putea ameliora tremurul.

6. Terapia fizica este un tratament natural excelent pentru tremorul esential, deoarece poate imbunatati forta musculara, controlul si coordonarea. Specialistii in ortopedie vor recamnda in principal antrenamentul de rezistenta folosind flexii ale bicepsului si flexii si extensii ale incheieturii mainii.

Citeste si: Alcoolism. Cum sa faci o cura de dezintoxicare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...
Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...