Cum sa tratezi vergeturile

Cum sa tratezi vergeturile

Slabitul agresiv poate duce la aparitia nedoritelor vergeturi. Aceste dungi roz, rosii, violacee (apoi sidefie sau alba), localizate in regiunea abdominala sau pe fese reprezinta un adevarat cosmar pentru orice femeie. Si asta pentru ca, desi se amelioreaza, vergeturile nu dispar niciodata cu adevarat.

Pana la 90% dintre femeile insarcinate dezvolta vergeturi in timpul sarcinii. E greu sa pacalesti procesul. Nu te panica!  Nu e ceva iesit din comun. Trebuie sa stii ca tratatamentul ideal pentru vergeturi este timpul. In cele din urma, aceste dungi inestetice se vor estompa si vor scadea in proeminenta. Daca vrei sa grabesti procesul, poti alege un tratament pentru vergeturi, desi eficienta nu este intotdeauna dovedita. Cum scriam si mai sus: vergeturile nu se vindeca! Totusi, daca vrei sa incerci un tratament, alege din ampla lista de mai jos!

Cum sa tratezi vergeturile. Remedii la domiciliu:

1. Bea multa apa. Apa este cea mai rapida si eficienta metoda de a diminua sansele de aparitie a vergeturilor. Pielea hidratata corespunzator este mai moale mai supla, tonifiata, ceea ce inseamna ca vergeturile se vad mai putin. Hidratarea ajuta, de asemenea, la prevenirea formarii de noi vergeturi. Bea apa din plin. Se recomanda pana la zece pahare de apa zilnic pentru a mentine pielea hidratata.

2. Foloseste aloe vera. Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante si curative. Multi oameni o folosesc pentru a trata arsurile solare. Ce trebuie sa faci:

- rupe o frunza dintr-o planta de aloe vera si aplic-o suprafata direct pe piele;

- dupa cateva minute, clateste zona cu apa calduta;

- alternativ, poti folosi un preparat pe baza de aloe vera. Combina un sfert de cana (60 ml) de gel de aloe vera cu uleiul din zece capsule de vitamina E si uleiul din cinci capsule de vitamina A;

- aplica amestecul pe piele, o data pe zi, frecand usor pana cand substanta esteabsorbita.

3. Utilizeaza albus. Aminoacizii si proteinele din albus lucreaza pentru a repara pielea deteriorata. Acest tratament poate produce rezultate in doar cateva saptamani:

- bate doua albusuri cu un tel pana se formeaza spuma(varfuri moi);

- foloseste o pensula de machiaj/un burete pentru a aplica un strat consistent de spuma pe vergeturi;

- lasa albusul sa se usuce;

- clateste pielea cu apa rece;

- aplica un strat subtire de ulei de masline, pentru a hidrata pielea.

4. Fa exfoliere cu zahar. Zaharul este un exfoliant natural pentru piele - o substanta care indeparteaza celulele moarte pentru a intineri pielea. De asemenea, zaharul e considerat printre cele mai bune remedii casnice pentru vergeturi. Fa un amestec din zahar granulat:

- combina o lingura de zahar cu cateva picaturi de ulei de migdale si suc de lamaie;

- amesteca bine;

- aplica amestecul pe vergeturi, frecand pielea timp de 8-10 minute;

- fa un dus;

- pentru cele mai bune rezultate, repeta tratamentul in fiecare zi timp de o luna.

5. Aplica zeama de cartof. Cartoful contine vitamine si minerale valoroase. Acesti nutrienti promoveaza refacerea si cresterea celulelor pielii. Iata ce trebuie sa faci:

- taie un cartof de marime medie in felii groase;

- freaca usor una dintre felii pe pielea afectata de vergeturi;

- lasa sucul de cartof sa se usuce pe piele;

- clateste zona cu apa calduta.

6. Inmoaie pielea cu suc de lamaie. Acidul din sucul de lamaie ajuta la reducerea petelor de la nivelul pielii:

- taie lamaia in doua;

- freaca vergeturile cu zeama de lamaie;

- lasa sucul sa actioneze timp de 10 minute;

- clateste-te cu apa calduta.

7. Unge pielea cu ulei de masline. Uleiul de masline contine nutrienti utili si antioxidanti. In plus, este un hidratant natural, asa ca nu clati pielea dupa utilizare! Pur si simplu, maseaza uleiul pe pielea afectata de vergeturi. Poti incalzi usor uleiul , inainte de utilizare. Astfel, vei imbunatati circulatia sangelui.

8. Hidrateaza pielea cu unt de cacao. Untul de cacao are capacitatea de a netezi pielea ridata sau deteriorata. Maseaza vergeturile cu unt de cacao de doua ori pe zi.

Cum sa tratezi vergeturile. Solutii farmaceutice:

1. Foloseste o crema de camuflaj. Multe farmacii ofera produse fara prescriptie medicala care pot fi utilizate pentru a ascunde zonele afectate de vergeturi. Unele sunt rezistente la apa si vor actiona eficient chiar si 3 zile!

2. Aplica o crema cu tretinoin. Produsele de acest gen, numite si creme cu retinol, ajuta corpul sa reconstruiasca colagenul din piele. Vergeturile nu vor disparea, insa vor avea un aspect mai putin deranjant. Atentie! Aceste produse pot irita pielea sensibila! Consulta medicul inainte de a utiliza un astfel de produs.

3. Foloseste creme care contin vitamina E, vitamina C, prolina sau peptide de cupru. Aceste ingrediente functioneaza la fel ca tretinoinul, stimuland dezvoltarea de colagen. Important! Doar vergeturile roz, rosii si violet vor raspunde la tratamentul cu tretinoin. Cele de culoare argintie sau alba, din pacate, nu raspund la acest tratament.

4. Foloseste produse care contin acid glicolic. Acest hidroxiacid este derivat din trestia de zahar. El poate imbunatati productia de colagen a corpului. Desi, de obicei, poti gasi in magazin toneruri, demachiante si creme hidratante pe baza de acid glicolic, ar fi bine sa iei aceste produse prin intermediul dermatologului, care iti poate oferi o doza mai mare, daca e necesar! Poti combina, de asemenea, un produs pe baza de acid glicolic cu crema care contine tretinoin. Unele studii arata ca acest tratament mixt este mai eficient impotriva vergeturilor!

Cum sa tratezi vergeturile. Solutii chirurgicale:

1. Tratament cu laser. Acest tratament foloseste lungimi de unda intense de lumina pentru a stimula productia de colagen, elastina sau melanina la nivelul pielii. Medicul iti poate recomanda diferite tipuri de tratament, in functie de configuratia si varsta vergeturilor, dar si in functie de nuanta pielii. eefacerea suprafetei cu laser reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru atenuarea aspectului vergeturilor. Tratamentul nu este dureros. Ce se intampla mai exact in timpul interventiei? Energia laserului determina colapsul vaselor de sange subiacente, ceea transforma vergeturile rosii sau violete in unele abia vizibile sau albe.

2. Microdermabraziunea este o exfoliere de profunzime si agresivitate variata, dirijata in functie de particularitatile pielii pacientului. Se realizeaza cu ajutorul unei piese de mana care exercita o presiune negativa la nivelul pielii, care este microbombardata de cristale sau diamante de dimensiuni microscopice. Aceste cristale lustruiesc suprafata pielii. Un vid indeparteaza, apoi, atat cristalele, cat si celulele moarte ale pielii. Indepartarea acestui strat superior al pielii favorizeaza cresterea de piele noua, mai flexibila. Tratamentul este excelent mai ales in cazul vergeturilor vechi.

3. Chirurgia estetica, ultima solutie. O abdominoplastie poate elimina pliurile de piele afectate de vergeturi. Retine, totusi, ca operatiile estetice pot fi costisitoare si riscante!

Citeste si: Cum sa tratezi VERGETURILE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...