Delfinoterapia. Ce este si ce boli poate vindeca

Delfinoterapia. Ce este si ce boli poate vindeca

Delfinul este considerat de multi specialisti ca fiind mamiferul cu cel mai mare IQ. E simpatic si intotdeauna un bun prieten al omului. De aceea, orice intalnire dintre om si aceasta minunata fiinta marina reprezinta o adevarata bucurie. Mai mult, oamenii de stiinta au reusit sa creeze si o terapie cu delfini. Ce boli poate ameliora sau chiar vindeca aceasta, cititi in randurile de mai jos.

Ce boli trateaza delfinoterapia?

- sindromul Down - cea mai comuna cauza genetica de retard mintal usor si moderat

- sindromul TAR – afectiune ereditara rara a sangelui caracterizata prin scaderea anormala a numarului de trombocite din sange( trombocitopenie).

- boala Tay-Sachs - maladie a sistemului nervos central, de natura genetica care este provocata de o acumulare a grasimilor in creier. Apare din primul an de viata

- sindromul Williams Beuren - afectiune rara, cauzata de lipsa anumitor gene. Parintii pot sa nu aiba niciun istoric familial al bolii, dar copilul lor sa sufere de aceasta boala. O persoana cu acest sindrom poate prezenta urmatoarele simptome: retard mintal, anomalii cardiovasculare, valori crescute ale calciului in sange si trasaturi faciale distincte.

- sindromul Angelman - boala genetica rara, caracterizata prin retard mintal si de vorbire sever, facies caracteristic, microcefalie, miscari de tip ataxic, convulsii si crize paroxistice de ras.

- sindromul West - cea mai grava forma de epilepsie.

- sindromul Crouzon- afectiune genetica caracterizata prin deformare craniana si faciala, microcefalia, o malformatie a oaselor craniului.

Contraindicatii au doar persoanele care au frica de apa si care sufera de boli respiratorii acute.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul...
Pancreatita si diabetul zaharat sunt cele mai comune boli pancreatice. Ele pot sta suficient de mult timp...
Monturile sunt proeminente patologice ale unor oase sau ale unor articulatii. Apar, adesea, la degetul mare de...