Speranta pentru oamenii paralizati. Acest experiment ii poate ajuta sa mearga din nou

Speranta pentru oamenii paralizati. Acest experiment ii poate ajuta sa mearga din nou

Accidentele care afecteaza maduva spinarii provoaca, in cele mai multe situatii, paralizie. Din pacate, in majoritatea cazurilor, persoanele ajunse intr-o asemenea situatie nu au posibilitatea de a-si reveni. Oamenii de stiinta lucreaza incontinuu la gasirea unui remediu si se pare ca, in sfarsit, au gasit o solutie cu adevarat eficienta.

Exista speranta pentru cei ramasi paralizati in urma unor accidente care au afectat maduva spinarii. Un grup de cercetatori americani au realizat un dispozitiv care se implanteaza in maduva spinarii, cu rolul de a stimula activitatea electrica. Experimentul a fost facut pe cativa pacienti, iar la 4 dintre acestia rezultatele au fost bune si foarte bune.

Oamenii de stiinta au remarcat, la sfarsitul studiului, ca doi dintre subiecti puteau sta in picioare si puteau chiar face pasi, iar alti 2 mergeau singuri, fara niciun fel de sprijin. Cei doi care au reusit sa mearga fara ajutor sunt Jeff Marquis si Kelly Thomas. Evident ca in toata perioada studiului(cateva luni), au urmat un program de terapie fizica.

Thomas nu mai putea sa mearga de patru ani, atunci cand s-a trezit in spital in urma unui accident auto care a lasat-o paralizata. Femeia a inceput terapia experimentala in urma cu un an. In februarie, s-a intamplat minunea. Thomas a putut sta in picioare si chiar s-a deplasat fara ajutor.

Din pacate, numarul oamenilor care isi revin dupa asemenea accidente este inca mic, iar acest procentaj face dificil de prezis cum va functiona terapia la scara larga. Este, totusi, un pas mare inainte. „Istoria cercetarilor efectuate asupra leziunilor de maduva a spinarii este ca avem vreo 50 ani sau mai mult de incercari esuate, fara descoperiri pozitive. Asta e un fel de era noua”, a declarat David Darrow, rezident la neurochirurgie la University of Minnesota Medical School.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...
Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...