Cum sa-ti intaresti musculatura picioarelor

Cum sa-ti intaresti musculatura picioarelor

Picioarele sustin partea superioara a corpului si  cuprind 50% din masa muculara a acestuia.

Asadar este important ca muschii acestora sa fie intariti, pentru a face fata activitatilor de zi cu zi, mai ales daca umblati mult pe jos sau stati mult in picioare. Iata cateva sfaturi despre cum va puteti intari musculatura picioarelor: 

- Faceti plimbari zilnice de jumatate de ora, pentru a va intari musculatura picioarelor si pentru a scapa de grasimea acumulata la nivelul picioarelor. 

- Faceti exercitii de ridicare verticala a picioarelor, lipite, din pozitie sezanda.

- Intindeti-va pe spate si faceti foarfeca cu picioarele ridicate la cativa centimetri de podea, in unghi de 45 de grade. 

- Tineti picioarele la cativa centimetri departare unul fata de celalalt. Puneti mainile pe solduri si faceti un pas mare inainte. Coborati-va trunchiul, pana cand piciorul din spate formeaza un unghi drept. Ridicati-va apoi trunchiul si repetati miscarea cu celalalt picior. Repetati acest exercitiu de cate 30 de ori cu fiecare picior.

- Ridicarea calcaielor este exercitiul ideal pentru intarirea musculaturii gambelor. Tineti picioarele la cativa centimetri departare si puneti-va mainile pe solduri. Ridicati-va pe varfuri si stati in aceasta pozitie timp de cel putin 8 minute.

- Pentru intarirea coapselor interioare si exterioare, faceti miscari asemanatoare cu cele ale balerinelor. Departati mult picioarele si faceti un pas mic inainte cu piciorul drept, intorcandu-va calcaiul in asa fel incat sa creeze un unghi drept cu degetele de la piciorul stand. Tineti-va de spatarul unui scaun, pentru suport si lasati-va incet, corpul in jos, cativa centimetri, ca mai apoi sa reveniti la pozitia initiala. Faceti 3 seturi a cate 30 de repetari pentru fiecare picior.

- Faceti exercitii speciale la sala, cu ajutorul diferitelor aparate,. pentru intarirea musculaturii picioarelor. Cereti sfatul unui antrenor in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata o rutina distractiva de exercitii fizice, pe care o puteti repeta in fiecare seara, pentru a...
Exercitiile izometrice sunt o forma a antrenamentului de rezistenta in care participantii isi folosesc musculatura corpului pentru...
Daca doriti sa faceti miscare in fiecare zi, insa nu dispuneti de prea mult timp liber, iata...