Remedii naturiste pentru durerile de dinti

Remedii naturiste pentru durerile de dinti

Durerile de dinti pot fi cauzate de carii, de infectii si de diferite afectiuni de la nivelul dintilor, gingiilor sau a maxilarului.

Iata cateva remedii naturiste pentru durerile de dinti:

1. Sarea si piperul au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si analgezice. Amestecati cantitati egale de sare, piper si apa, pentru a obtine o pasta, care trebuie aplicata drect pe dintele afectat si trebuie lasata sa actioneze cateva minute. Repetati acest tratament zilnic, pana scapati de durere.

2. Usturoiul este un bun calmant pentru durerile de dinti, datorita proprietatilor antibiotice, care reduc durerea. Amestecati un catel de usturoi tocat cu sare sau piper negru si aplicati pasta direct pe dintele afectat, pentru a calma durerea si a preveni infectiile. Repetati acest tratament timp de mai multe zile.

3. Ceapa detine proprietati antiseptice si antimicrobiene, care calmeaza durerile de dinti si previne aparitia infectiilor. Mestecati ceapa cruda timp de cateva minute, pentru a calma durerea de dinti sau tineti o felie de ceapa direct pe dinte sau gingie, pentru un efect calmant.

4. Apa calda cu sare ajuta la tratarea durerilor de dinti, reducand inflamatia si prevenind infectiile. Amestecati jumatate de lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si faceti gargara cu aceasta solutie.  

5. Cuburile de gheata amortesc terminatiile nervoase si calmeaza durerile de dinti. Impachetati un cub de gheata intr-un prosop mic si aplicati compresa pe obraz, langa dintele care va doare, timp de cateva minute.

Daca aveti probleme cu dintii si/sau gingiile este indicat sa apelati la ajutorul unui dentist si sa nu va bazati doar pe remedii naturiste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ganglionii sau glandele limfatice joaca un rol important in lupta organismului impotriva virusurilor, a bacteriilor si a...
Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare,...
Durerile dentare sunt, de cele mai multe ori, greu de suportat. Daca ai astfel de probleme, cel...