Ai grija unde calatoresti! Acestea sunt cele mai periculoase ape din lume

Ai grija unde calatoresti! Acestea sunt cele mai periculoase ape din lume

Pamantul e plin de locuri superbe, care merita vizitate. Din pacate, unele sunt foarte periculoase. In aceasta categorie, intra, evident si anumite locuri acoperite de ape. Despre acestea din urma, in cele ce urmeaza.

Topul celor mai periculoase ape care exista pe Terra:

- Putul lui Jacob, Texas. Apa este extrem de limpede in zona. Din pacate, craterul de peste 9 metri adancime este foarete periculos pentru scufundari. In adancurile putului se afla mai multe intrari spre o retea de pesteri din care este dificil sa iesi. Un labirint in adancuri...

- Marea Gaura Albastra, Belize. Aici s-a creat un vortex urias care trage in interiorul sau orice se afla la suprafata. Zona este o dolina rotunda, cu diametrul de 305 m si adanca de 120 m, ce e preferata de multi scafandri, care ignora pericolul. Cauza deceselor este, de obicei, intoxicarea cu nitrogen. De asemenea, moartea survine si din cauza oxigenului insuficient pentru a mai putea iesi la suprafata

- Lacul Michigan, SUA. Deasupra acestui lac a avut loc unul dintre cele mai puternice accidente aviatice din cauza formarii curentilor. Locul duce la pierderea a zeci de vieti omenesti in fiecare an.

- Lacul Natron, Tanzania. Aici, se afla una dintre cele mai alcaline ape de pe Pamant. Lacul e acoperit de un strat de sare care uneori capata o culoare rosiatica. Doar trei tipuri de pesti traiesc in aceasta apa. Tanzania este singurul loc din lume in care poate fi regasit un astfel de lac, care ucide si transforma in stane de piatra, pasarile ce ating suprafata apelor sale, conservandu-le intr-o forma aproape perfecta.

- Lacul care fierbe, Republica Dominicana. Asa cum spune si numele sau, temperatura apei din acest lac ajunge la 92 grade Celsius! Evident, inotul este interzis in acest lac. Cel mai probabil, in adancurile lacului exista lava.

- Lacul Horseshoe, SUA. Dioxidul de carbon emis din apa lacului este mortal pentru orice vietate din zona. Pana in prezent, patru persoane au murit in acest loc, iar arborii au fost distrusi pe o suprafata de 404 metri patrati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai...
Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...