Cunosti aceste semne! Afla si semnificatiile din spatele lor!

Cunosti aceste semne! Afla si semnificatiile din spatele lor!

Simbolurile sunt peste tot: in e-mailuri, pe drumuri, in reclame. Ne inconjoara in timp ce mergem la cumpraturi sau lucram. Multi dintre noi nu inteleg cat de inradacinate sunt aceste semne in viata noastra. 

Iti prezentam o lista de 6 simboluri cunoscute si folosite in intreaga lume, alaturi de vechile lor semnificatii:

1. Semnul Vazut. Utilizam un vazut sau o bifa pentru a marca ceva corect, aprobat sau realizat. Simbolul V a aparut in vremea Imperiului Roman. Provenea de la veritas, adica adevarat. In timp, semnul s-a schimbat deoarece oamenii au inceput sa utilizeze stilouri cu cerneala. Aceasta tehnica nu a aparut imediat dupa descoperirea scrierii, motiv pentru care partea stanga a V-ului a devenit mai scurta.

2. Simbolul pentru reciclare. Simbolul a aparut la prima sarbatoare a Zilei Pamantului , in 22 aprilie 1970. Cele 3 sageti simbolizeaza resursele neregenerabile care ar trebui sa fie pastrate pentru generatiile viitoare. Verdele inseamna culoarea naturii.

3. Simbolul de avertizare pentru radiatii. Simbolul a fost creat in 1946 pentru a indica orice material, obiect si zona radioactiva. Semnificatia semnului este evidenta: la mijloc este un atom, inconjurat de trei tipuri de radioactivitate (alfa, beta si gamma).

4. Semnul @(arround). Originea acestui semn este destul de neclara. Teoria traditionala sugereaza ca @ inseamna versiunea prescurtata a prepozitiei latinesti ad (la, pe). Cu toate acestea, in secolul al XVI-lea, semnul a fost interpretat ca insemnand o amfora(vas mare de forma ovoidala sau sferica, cu doua toarte, in care, in Antichitate, se pastrau si se transportau vinul, untdelemnul, granele ) si o unitate de greutate, arroba. Semnul a fost folosit in limbajul masinilor de scris englezesti, reprezentand pe, la pe tastatura. In limba rusa, semnul este numit caine, deoarece, in anii 80, pe un PC acesta avea o coada mica similara cu a unui caine.

5. Simbolul USB a fost inspirat de tridentul lui Poseidon, care reprezinta forta lui. Acest semn inseamna puterea unui dispozitiv conectat la orice computer. Cele 3 capete semnifica universalitatea utilizarii.

6. Semnul diez. Se foloseste peste tot pe internet, dar inseamna, cu siguranta, mai mult decat un hashtag. In literatura medievala latina, acest semn a reprezentat o cruce si a fost citit Cum Deo (Cu Dumnezeu!).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista multe natiuni si grupuri etnice despre care stim foarte multe. Ne vin in minte, pe moment,...
Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este firesc la sol pare absolut diferit si chiar inconfortabil...
Daca ai crescut intr-o tara europeana, cel mai mai probabil esti obisnuit sa dormi intr-un pat moale...