Iti prezentam o lista de 6 simboluri cunoscute si folosite in intreaga lume, alaturi de vechile lor semnificatii:
1. Semnul Vazut. Utilizam un vazut sau o bifa pentru a marca ceva corect, aprobat sau realizat. Simbolul V a aparut in vremea Imperiului Roman. Provenea de la veritas, adica adevarat. In timp, semnul s-a schimbat deoarece oamenii au inceput sa utilizeze stilouri cu cerneala. Aceasta tehnica nu a aparut imediat dupa descoperirea scrierii, motiv pentru care partea stanga a V-ului a devenit mai scurta.
2. Simbolul pentru reciclare. Simbolul a aparut la prima sarbatoare a Zilei Pamantului , in 22 aprilie 1970. Cele 3 sageti simbolizeaza resursele neregenerabile care ar trebui sa fie pastrate pentru generatiile viitoare. Verdele inseamna culoarea naturii.
3. Simbolul de avertizare pentru radiatii. Simbolul a fost creat in 1946 pentru a indica orice material, obiect si zona radioactiva. Semnificatia semnului este evidenta: la mijloc este un atom, inconjurat de trei tipuri de radioactivitate (alfa, beta si gamma).
4. Semnul @(arround). Originea acestui semn este destul de neclara. Teoria traditionala sugereaza ca @ inseamna versiunea prescurtata a prepozitiei latinesti ad (la, pe). Cu toate acestea, in secolul al XVI-lea, semnul a fost interpretat ca insemnand o amfora(vas mare de forma ovoidala sau sferica, cu doua toarte, in care, in Antichitate, se pastrau si se transportau vinul, untdelemnul, granele ) si o unitate de greutate, arroba. Semnul a fost folosit in limbajul masinilor de scris englezesti, reprezentand pe, la pe tastatura. In limba rusa, semnul este numit caine, deoarece, in anii 80, pe un PC acesta avea o coada mica similara cu a unui caine.
5. Simbolul USB a fost inspirat de tridentul lui Poseidon, care reprezinta forta lui. Acest semn inseamna puterea unui dispozitiv conectat la orice computer. Cele 3 capete semnifica universalitatea utilizarii.
6. Semnul diez. Se foloseste peste tot pe internet, dar inseamna, cu siguranta, mai mult decat un hashtag. In literatura medievala latina, acest semn a reprezentat o cruce si a fost citit Cum Deo (Cu Dumnezeu!).