Obiceiuri aparte din Germania. Esti de acord sau nu cu ele?

Obiceiuri aparte din Germania. Esti de acord sau nu cu ele?

Legi scrise si legi nescrise! Regasesti aceasta imbinare cam in orice tara ai merge. Unele obiceiuri pot parea cu adevarat ciudate strainilor. Germania nu face exceptie de la regula. Sunt comportamente si reguli devenite rutina care pentru turisti si imigranti sunt destul de greu de inteles.

Obiceiuri ciudate din Germania:

E neobisnuit sa mergi descult prin casa. Indiferent de temperatura exterioara, germanii poarta incaltaminte in picioare atunci cand stau in casa. De obicei, e vorba despre papuci, insa exista si adidasi sau tenisi pe care oamenii ii folosesc in interior. E o traditie practica, deoarece in casele germanilor podelele sunt intotdeauna reci. Este atat de frig incat te poti imbolnavi cu usurinta. De aceea nu trebuie sa refuzi o pereche de papuci atunci cand o gazda germana ti-o ofera. Regula se aplica si in afara casei, cand vine vorba de cei mici. Chiar si in carucior, copilul german poarta incaltaminte. Asta chiar si cand temperatura trece de 35 grade Celsius!

Refuzul prenumelor ciudate. Pentru a-si inregistra copilul, parintii nemti trebuie sa depuna o cerere la biroul de inregistrare civila numit Standesamt. In cerere, vor indica prenumele ales pentru cel mic. Daca optiunea de nume a parintilor suna ciudat , daca este un nume de familie sau daca reprezinta numele unui produs, cererea poate fi respinsa de autoritati. Intrucat procedura de trimitere a cererii este foarte costisitoare, germanii prefera sa le ofere bebelusilor nume traditionale.

Nu poti spala masina oriunde. In cele mai multe zone din Germania, este interzis sa speli masina in locuri neautorizate. Nemtii respecta natura sia stfel nu voe ca apa murdara si plina de chimicale sa patrunda in pamant, afectand fauna. In acest sens, Germania are foarte multe spalatorii cu autoservire. Apa folosita in aceste self-wash-uri nu ajunge in sol:, ci este colectata, filtrata si chiar restaurata pentru reutilizare.

Nu e permis sa ramai fara combustibil pe autostrazi! Autostrazile nemtesti sunt adevarate obiective turistice. Nu exista limita maxima de viteza pe aceste sosele fabuloase. Mai mult, opririle pe banda de rezerva sunt permise doar daca exista o avarie a masinii! Daca automobilul ramane, spre exemplu, fara combustibil, poti primi amenda, deoarece ingreunezi traficul.

Nu se poate petrece mult timp in casa de vacanta(de la tara). Germanii care au case la tara fac parte dintr-un parteneriat horticol care stabileste reguli speciale in aceste zone. Este interzisa construirea unor case imense - o casa la tara ar trebui sa nu depaseasca o suprafata de 260 metri patrati. Casa poate avea toate facilitatile necesare pentru sederea confortabila a unei persoane, insa trebuie sa fie echipata astfel incat nimeni sa nu poata sta acolo mult timp. Ideea e simpla. Nu exista in aceste zone sisteme de prevenire a incendiilor! Din aceasta cauza, nu este posibila asistenta in timp util in caz de urgenta. Din motive de securitate, este interzis sa te afli intr-o casa la tara dupa ora 22.00. De asemenea, gradinile comunitare sunt destul de populare in Germania. Aceste gradini au diferite nume in limba germana: Schrebergarten, Kleingartenanlage sau Gartenkolonie. Amplasate pe un teren destul de restrans, gradinile au case mici mici si pot fi inchiriate pentru gradinarit.

Amenda pentru insultarea altei persoane. Codul penal german prevede amenzi pentru insulte! In functie de tipul de incalcare, pedeapsa poate fi o amenda sau inchisoare de pana la un an! Amenda poate fi data pentru diverse gesturi si declaratii umilitoare . De exemplu, daca scoti limba in fata unei alte persoane, valoarea contraventiei este de 150 euro; daca iti rasucesti degetul la tampla(insinuand ca persoana careia i te adresezi este nebuna), amenda va fi de 750 euro! Cea mai mare amenda pentru o insulta poate atinge valorea de 4000 euro!

Citeste si: Cum sa faci economii. Metode de succes din Germania

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fiecare tara de pe Mapamond are anumite legi care pot parea absurde pentru cetatenii straini. Unele dintre...
Craciunul este o sarbatoare ce poate uni oameni din aproape toate colturile lumii. Vorbim despre o sarbatoare...