Cat ar supravietui un om pe celelalte planete ale sistemului solar

Cat ar supravietui un om pe celelalte planete ale sistemului solar

Viata nu e posibila pe celalalte planete ale sistemului solar. Nu inca, spun unii; niciodata, zic altii. Daca, in viitor, se va putea, insa, gasi solutia, trebuie sa stii la ce sa te astepti. Iata cam cat ar supravietui un om pe celelalte planete, fara vreun dispozitiv de protectie.

1. Mercur. Daca ai putea vizita aceasta planeta, ai avea timp cam 90 secunde! Temperaturille sunt nebune pe aceasta planeta: 426, 6 grade Celsius, maxima zilei si -178,8 grade Celsius, minima noptii. Mercur se roteste relativ lent, asa ca pentru a supravietui acel minut si jumatate, ar trebui sa gasesti momentul perfect, cel in care ziua se transforma in noapte.

2. Venus. Pe aceasta planeta, o secunda ai putea trai! Atmosfera lui Venus are in compozitie 98% dioxid de carbon, iar presiunea este de 90 ori mai mare decat pe Pamant. In plus, intreaga suprafata a planetei este acoperita de nori grosi, care elimina...acid sulfuric. Sa nu mai vorbim despre caldura de pe Venus: temperatura medie atinge aproape 426 grade Celsius. Asadar, nici nu iti vei seama ce te omoara mai intai pe planeta asta... 

3. Marte. Marte este primul candidat pentru colonizarea spatiala. Nu stim de ce, doearece viata pe aceasta planeta ar dura...cam 80 secunde. 95% din atmosfera este reprezentata de dioxidul de carbon. Marte e, in plus, o planeta foarte rece: temperatura medie este de - 62 grade Celsius.

4. Jupiter. Cea mai mare planeta din sistemul solar e prietenoasa pentru doar o secunda. Uraganele sale furioase nu ofera nicio sansa vietii. Planeta este inconjurata de o lume a gazelor, formata din hidrogen si heliu.

5. Saturn. Acesta este o alta planeta gigant care iti va permite sa traiesti mai putin de o secunda! In afara norilor de gaz, pe Saturn se intampla banturi incredibil de puternice, ce pot ajunge la 1800 km/h ora! Saturn creeaza astfel de tornade nebune pe intreaga sa suprafata, incat nicio fiinta vie nu ar avea timp sa clipeasca inainte de a se transforma in praf cosmic.

6. Uranus este acoperita de un amestec fierbinte de apa, amoniac si metan. Nici nu ai vaea cum sa te apropii de o asemenea combinatie. SI chiar daca ai putea, unde sa aterizezi?! Nu exista suprafata dura pe aceasta planeta...

7. Neptun. Conditii groaznice vor distruge orice fiinta, in mai putin de o secunda! Vantul teribil de pe Neptun poate, uneori, depasi viteza sunetului!

Citeste si: Cum PLOUA pe alte PLANETE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti amator de astronomie, dar te afli la inceputuri? Daca da, atunci ai multe de vazut pe...
Suntem diferiti! Ne nastem asa, dar suntem ajutati si de societatea in care crestem. Pentru ca da,...
Vara nu poate trece fara sa mergi macar 2-3 zile la mare! Daca te-ai hotarat si esti...