Accident cerebral

Lista articolelor despre accident cerebral pe AflaCum.ro

Articole despre accident cerebral

Citeste cele mai noi articole despre accident cerebral publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre accident cerebral, pe AflaCum.ro!

Accidentul vascular cerebral reprezinta a doua cauza a mortalitatii la nivel mondial. Din pacate, nici cei care scapa cu viata nu o duc prea bine: majoritatea raman paralizati cu sanse minore sa isi mai revina vreodata!

De multe ori tratamentul clasic devine inutil si asta pentru ca victima ajunge tardiv la spital. Din fericire, exista o metoda incercata prima oara cu succes in China care ne invata cum sa acordam primul ajutor unei persoane care a suferit un atac cerebral.

Ai nevoie nevoie de: un ac de seringa sau de un ac simplu.

Accidentul cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. 

Din cauza accidentului cerebral, celulele nervoase din zona respectiva sunt afectate si pot muri in doar cateva ore. Din pacate, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona la parametri optimi.

Pentru a preveni un accident vascular cerebral, e necesar un regim alimentar bogat in potasiu. Spre exemplu, bananele lupta cu forta impotriva atacului cerebral. O banana medie, care cantareste 125 grame, contine 450 miligrame de potasiu, iar un adult ar trebui sa consume 3.500 de miligrame de potasiu pe zi. Iata lista de vitamine si minerale pe care le contine o singura banana:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.