Activitati gradina, ingrijire gradina

Lista articolelor despre activitati gradina si ingrijire gradina pe AflaCum.ro

Articole despre activitati gradina si ingrijire gradina

Citeste cele mai noi articole despre activitati gradina si ingrijire gradina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre activitati gradina si ingrijire gradina, pe AflaCum.ro!

Ai o gradina superba pe care o ingrijesti cu mare drag? Usureaza-ti munca, folosind o motocoasa de umar. Aceasta rezolva sarcinile din gradina si nici nu implica cine stie ce costuri. Spre exemplu e mult mai utila decat o masina de tuns iarba, care se manvreaza mai dificil.

Ingrijirea gradinii e o activitate frumoasa, dar deloc simpla. Implica effort fizic si consum de timp. Pentru a-ti usura munca din gradina, iti recomandam achizitionarea unei motocoase de umar.
Spre exemplu, aspectul sanatos si ingrijit al gazonului presupune multa meticulozitate si atentie. Trebuie sa tai gazonul periodic, iar motocoasa de umar iti inlesneste aceasta activitate. Iata cum:

- taie corespunzator si la nivelul dorit gazonul;

Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si nu numai, motiv pentru care , popular, iunie e denumita Ciresar. La fel de important, in aceasta luna de inceput de vara activitatile din gradina sunt din belsug.

Cum sa ingrijesti gradina. Activitati specifice lunii IUNIE:

Cultivarea anumitor legume. Ridichiile, salata verde, sfecla rosie, morcovii, mazarea se pot pune in iunie. Salata verde, spre exemplu, nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta! E plina de vitamina C, fiind excelenta pentru sanatate. De asemenea, poti cultiva mazarea pentru ca in septembrie sa o poti deja culege.

Iulie vine cu multa caldura, dar si cu destula treaba in gradina. Ai de cules, in primul rand, soiurile timpurii, precum ardeii, vinetele, castravetii, rosiile etc. In acelasi timp, trebuie sa te ocupi si de culturile de toamna.

Ce legume poti cultiva in iulie:

Varza de toamna. Probabil, ai, deja, varza maricica in gradina. Nu ar strica sa pui si un soi de toamna, insa. Planteaza rasadurile intr-un loc fara prea mult soare si unde aerul circula suficient. Daca terenul a fost cultivat inainte cu mazare sau cu fasole, cu atat mai bine. Azotul eliminat de acestea in sol va ajuta varza sa se dezvolte mai repede si mai bine. Distanta dintre plante, in cazul verzei de toamna, ar trebui sa fie cam de 50 centimetri.

Gradina are nevoia de atentia ta speciala in luna august! Iata lista de activitati pe care trebuie sa le faci in aceasta perioada, daca doresti sa ai roade din belsug.

Ingrijirea legumelor in luna august. Rosii:

- rupe varfurile de la rosii. Astfel, cresterea va fi mutata asupra fructului

Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le pui in aplicare chiar si cand frigul domneste peste gospodaria ta. Februarie este, spre exemplu, luna curateniei in gradina!

In mod normal , in februarie, gerul se domoleste, iar pamantul se dezgheata usor-usor. Asta inseamna ca te poti apuca de curatenie in gradina: taierea crengilor de la copaci, strangerea si indepartarea frunzelor uscate, diverse plantari.

Gradinarit - activitati specifice lunii februarie

Iarna, activitatile din gradina nu lipsesc, dar sunt mai putine. Tocmai de aceea in aceasta perioada e ideal sa iti faci planul pentru perioada primavara-toamna. Iata cum ar trebui sa arate agenda destinata gradinii tale pentru anul in curs.

1. Realizeaza schita gradinii

- gandeste-te cum vrei sa parcelezi gradina, unde si cum sa plantezi legumele si florile in nou an.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le...
Esti gradinar cu experienta? Inseamna ca stii ce te asteapta in aceste zile de toamna :) Daca...