Anemii, hrean

Lista articolelor despre anemii si hrean pe AflaCum.ro

Articole despre anemii si hrean

Citeste cele mai noi articole despre anemii si hrean publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anemii si hrean, pe AflaCum.ro!

Hreanul, denumit stiintific Armoracia rusti­cana, este ruda mustarului, a conopidei si a verzei.

Aceasta radacina cu gust iute si proprietati nutritive iesite din comun este o planta rezistenta la inghet,
numarandu-se printre primele plante care isi scoate la suprafata frunzele, imediat cum natura se dezgheata.

Benefica in tratarea numeroaselor boli, radacina de hrean are efecte terapeutice de care trebuie sa stii si tu. Chiar daca hreanul trebuie administrat cu prudenta persoanelor care sufera de colon iritabil, folosit sub forma de sirop, vin tonic, salata sicataplasme, acest aliment medicament vindeca sau previne cancerul, infectiile urinare, anemia, migrenele, tusea si bronsita care ne da batai de cap mai ales in sezonul umed.

Argila este un agent de regenerare fizica si psihica cu proprietati vindecatoare extrem de puternice.

Folosita in Egiptul antic la mumificarea cadavrelor, argila este azi cunoscuta pentru proprietatile ei remineralizante, reechilibrante di antitoxice.

Argila contine urmatoarele substante nutritive: siliciu, alumina, oxizi de fier, var, magneziu, oxizi alcalini, anihidra titanica,

Daca doriti sa va reduceti linia taliei cu 2,5 cm pe zi puteti opta pentru urmatorul remediu naturist care elimina excesul de apa din organism si imbunatateste memoria, vederea, auzul si functiile cerebrale.

Ingredientele principale ale acestui remediu sunt coaja de lamaie, mierea si hreanul proaspat. Acesta din urma distruge bacteriile ce cauzeaza tuberculoza, salmonela, dizenteria si alti paraziti din corpul uman.

Totodata hreanul este benefic organelor digestive, stimuland secretia enzimelor din pancreas, stomac si a sucurilor intestinale, fiind un bun diuretic si imbunatatind functiile inimii, a ficatului si circulatia sanguina si tratand reumatismul.

Cunoscut atat pentru proprietatile sale afrodisiace si recomandat in dietele de slabire, ardeiul iute  aduce cel putin 3 beneficii organismului uman si exista tot atatea motive sa il includem in alimentatie.

Fie ca il apreciezi pentru gustul sau picant sau il consideri un aliment medicament, profita de proprietatile terapeutice ale ardeiului iute si vezi care sunt cele 3 motive ca sa mananci aceasta leguma picanta.

Ardeiul iute diminueaza senzatia de durere. In ardei exista o substanta numita capsaicina, iar aceasta reduce din intensitatea durerilor, de aceea ardeiul iute este considerat pe buna dreptate un anestezic local. Ardeiul iute amelioreaza durerile si umflaturile, de aceea un analgezic local pe baza de ardei iute va
diminua rapid senzatia de durere.

Citeste prospectul medicamentului Vitamina B6, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Anemii aplastice si eritroblastice; anemii hipocrome rezistente la tratamentul cu fier; granulopenie de origine toxica sau medicamentoasa; afectiuni ale sistemului nervos central cu etiologie arteriosclerotica sau encefalitica; tratamentul preventiv si curativ al polinevritelor de origine toxica sau medicamentoasa, mai ales cea hidrazidica; crampe, hipertonie musculara, miopatie, acrodinie; varsaturi, mai ales gravidice, postanestezice sau postroentgenterapice; tremuraturi idiopatice, senile sau de origine toxica, boala Parkinson, parkinsonism arteriosclerotic; etilism acut; afectiuni ale pielii ca: dermatita seboreica, acnee, dermite usoare postroentgeniene; boala arteriosclerotica cu diferite localizari.

Compozitie: Comprimate continand clorhidrat de piridoxina 0,250 g. Fiole continand clorhidrat de piridoxina 0,050 g/2 ml, respectiv 0,250 g/5 ml.

Citeste prospectul medicamentului Tardyferon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Anemii feripive (anemii hipocrome). Terapie cu cerinte in fier crescute sau de carenta latenta in fier (de ex. la femeile fertile, in timpul sarcinii, post-partum in timpul perioadei de alaptare, cat si dupa gastrectomie). Punerea in evidenta a unei carente in fier si gradul sau de gravitate trebuie sa se bazeze pe un diagnostic sigur si sa fie conformat prin examene de laborator corespunzatoare.

Compozitie: 1 drajeu contine L 80 g sulfat feros cristalizat cu 6 H2O. Excipienti: Mucoproteoza, color: E127 (eritrozina) excipiens pro compresso obducto.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Ferro-Gradumet, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Evertas, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
Citeste prospectul medicamentului Eurovita si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In scaderea...
Citeste prospectul medicamentului Ferro-Folgamma si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: anemii...
Citeste prospectul medicamentului Ascofer si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Anemii feriprive...