Auto, contract

Lista articolelor despre auto si contract pe AflaCum.ro

Articole despre auto si contract

Citeste cele mai noi articole despre auto si contract publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre auto si contract, pe AflaCum.ro!

Contractul de comodat auto sau împrumutul de folosinţă al unei maşini este un contract prin care o persoană, numită comodant, remite gratuit, spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, unei alte persoane, numită comodatar, automobilul respectiv, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură, la termenul stabilit.

Prin contractul de comodat se transmite folosinţa autoturismului ce face obiectul contractului si nu proprietatea asupra acestuia.

Actele necesare intocmirii contractului de comodat sunt urmatoarele:
-în ceea ce priveşte comodantul, sunt necesare cartea de identitate în original, talonul şi cartea autoturismului;
-în ceea ce priveşte comodatarul, este necesara cartea de identitate în original.

Avand in vedere costurile semnificative ale unui automobil nou, precum si pretul ridicat al pieselor necesare repararii, trebuie sa ne gandim serios la protejarea propriului  automobil. Exista metode, recomandate de specialisti, ce au ca scop  reducerea uzurii masinii:

Schimbarea uleiului si a filtrului de ulei conform recomandarilor producatorului, caci nu orice ulei existent pe piata este potrivit pentru orice tip de masina. In cartea de intretinere a autoturismului  exista informatii privitoare la tipurile de ulei ce mentin buna functionare a motorului precum si perioada la care se recomanda schimbarea uleiului si a filtrului de ulei.

O presiune corecta in pneuri  are, la fel, o importanta deosebita pentru menajarea masinii. Daca presiunea este insuficienta, atunci, dincolo de consumul mai mare de combustibil, mai exista si riscul ca pneul sa se deterioreze ( acesta devine vulnerabil la loviturile de bordura sau la contactul  cu capacele de pe sosea). Daca presiunea e prea mare, atunci uzura pneului este mai mare. Presiunea corecta, recomandata de producator pentru masina, este inscrisa in cartea tehnica a masinii sau se mai regaseste  inscrisa pe marginea usilor, in torpedou sau langa capacelul de benzina. De obicei, presiunea se verifica o data pe luna sau inaintea efectuarii unui drum lung.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.