Avion depresurizare, avion ferestre

Lista articolelor despre avion depresurizare si avion ferestre pe AflaCum.ro

Articole despre avion depresurizare si avion ferestre

Citeste cele mai noi articole despre avion depresurizare si avion ferestre publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre avion depresurizare si avion ferestre, pe AflaCum.ro!

Pentru multi dintre noi, calatoria cu avionul este plina de stres, chiar daca situatiile de urgenta apar foarte rar. Accidentele aviatice sunt, in cele mai multe cazuri, cauzate de greseli umane sau de defectiuni ale motoarelor. Arareori, s-a intampla, insa, ca anumite ferestre ale avioanelor sa cedeze presiunii. Ce se intampla in aceasta ultima situatie? Aflam in cele ce urmeaza.

Ferestre avionului sunt create de asa natura incat sa nu cedeze. Totusi, in istorie s-a intamplat de cateva ori. Iata 2 cazuri celebre:

- in 1990, in timpul zborului 5390 alBritish Airways , unul dintre panourile parbrizului a fost separat, iar capitanul avionului a fost la un pas de tragedie, fiind tras de curentul puternic din din cabina. Din fericire, un stewaerd l-a prins pe pilot in ultima secunda si l-a tinut pana cand avionul a aterizat. Omul a supravietuit practic miraculos!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.